Autism

סרטונים ביתיים עשויים לסייע באבחנה של אוטיזם (PLoS One)

סרטונים ביתיים קצרים, דוגמת אלו שמפרסמות משפחות גאות ברשת האינטרנט, עשויים לסייע באבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ולסלול את הדרך לאבחנה והתערבות מהירים יותר, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם במהלך חודש אפריל בכתב העת PLoS One.

המחקר להערכת-עיקרון כלל 100 סרטונים ציבוריים שפורסמו ביוטיוב של ילדים בגילאי 1-15 שנים, ומהנתונים עולה כי לאנשים מיומנים, לסרטונים דיוק של 97%, רגישות של 94% וסגוליות של 100% באבחנה בין ילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ואלו ללא הפרעה זו.

כאמור, החוקרים בחרו 100 סרטוני וידיאו, כולם באורך של עד חמש דקות והדגימו ילדים העוסקים בפעילות רציפה. 45 מהסרטונים תויגו עם מילות מפתח דוגמת אוטיזם, הפרעות מהספקטרום של אוטיזם או אספרגר והוגדרו כסרטוני הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. יתר 55 הסרטונים סווגו כסרטונים שאינם קשורים להפרעות מהספקטרום של אוטיזם והדגימו ילדים בגיל דומה, ללא ההפרעה.

החוקרים כותבים כי למרות שיצרו קשר עם האנשים המעורבים בסרטונים ועדכנו אותם באשר למחקר, הם לא אישרו באופן מעמיק את האבחנה.

במהלך המחקר ארבעה עוזרי מחקר עברו הכשרה קצרה לזיהוי התנהגויות אוטיסטיות בילדים שצולמו בסרטונים הביתיים, בעזרת שאלות מ-ADOS (Autism Diagnostic Observation Schedule). באמצעות מערכת הניקוד, המדרגים העריכו יצירת קשר עין, זיהוי רמזים חברתיים מאנשים אחרים בסרטון, התנהגויות חוזרות ומשחק נכון עם משחקים.

מהתוצאות עולה כי הילדים בסרטונים סווגו נכונה ע”י עוזרי המחקר ככאלו הסובלים מהפרעות מהספקטרום של אוטיזם וככאלו ללא ההפרעה ב-96.8% מהמקרים. בנוסף, שיעורי הרגישות והסגוליות עמדו על 94.1% ו-100%, בהתאמה.

הקורלציה בין בודקים להערכת ההתנהגות בסולם ADOS עמדה על 0.88 והאבחנה תאמה את זו של רופא מיומן בכל המקרים למעט 3 מקרים. בכל אחד משלושת המקרים הללו, הסיווג שקבע הרופא לא עלה בקנה אחד עם הדיווח העצמי על אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

בסיכומו של דבר, ממצאי המחקר תומכים בהשערה כי ניתן לזהות אוטיזם במהירות בסרטונים ביתיים קצרים מאוד, עם שיעורי דיוק גבוהים מאוד. לתוצאות עשויות להיות השלכות על מחקרים עתידיים.

החוקרים מוסיפים כי הסרטונים עשויים לשמש גם בכדי לעקוב אחר התועלת של טיפול התנהגותי בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, או לעקוב אחר ההתפתחות בילדים קטנים מאוד עם חשד להפרעות מהספקטרום של אוטיזם. הסרטונים עשויים לסייע גם לזהות התנהגויות שונות בבית ובמרפאה.

PLoS One. Published online April 16, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה