Autism

מה בין חשיפה תוך-רחמית לביתא-אגוניסטים ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם? (Pediatrics)

במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי חשיפה תוך-רחמית לביתא-אגוניסטים (β2-Adrenergic Receptor Agonist) במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין חשיפה תוך-רחמית לביתא-אגוניסטים ובין הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם. לשם כך הם ערכו מחקר מקרה-ביקורת שהתבססו על מאגרי נתוני מטופלים בדנמרק. מבין הילדים שנולדו בין השנים 1997-2006, זיהו  החוקרים 5,200 מקרים של אשפוזים של חולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם ו-52,000 ביקורות ללא הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, שהותאמו לפי חודש ושנת לידה. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת יחס הסיכויים לכל חשיפה לביתא-אגוניסטים במהלך ההיריון, לפני ההפריה ולפי טרימסטר ההיריון.

בסיכומו של דבר, 3.7% מהמקרים ו-2.9% מהביקורות נחשפו לביתא-אגוניסטים במהלך ההיריון. השימוש בביתא-אגוניסטים במהלך ההיריון לווה בסיכון מוגבר להפרעות מהספקטרום של אוטיזם, גם לאחר תקנון לאסתמה אימהית ומשתנים אחרים (יחס סיכויים של 1.3). הסיכון המוגבר תואר עם שימוש בביתא-אגוניסטים לפני ההפריה (יחס סיכויים של 1.3), בטרימסטר ראשון (יחס סיכויים של 1.3), שני (יחס סיכויים של 1.5) או שלישי (יחס סיכויים של 1.4).

החוקרים זיהו עדות מסוימת לפיה שימוש ממושך יותר בביתא אגוניסטים במהלך ההיריון לווה בסיכון מוגבר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במידה וההשפעה של ביתא-אגוניסטים על הסיכון להתפתחות הפרעות מהספקטרום של אוטיזם היא אמיתית, אזי בכל מקרה בו שוקלים התערבות כזו יש לקחת בחשבון את ההשפעה הנ”ל אל מול התועלת האפשרית של הטיפול התרופתי בנשים הרות.

Pediatrics

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה