Breast Feeding

האם הנקת אם ממושכת יותר תורמת להתפתחות טובה יותר? (J Epidemiol Comm Health)

בילדים שינקו במשך למעלה משישה חודשים תועדו המדדים הגבוהים ביותר במבחנים להערכת תפקוד קוגניטיבי,שפתי ומוטורי כפעוטות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מיוון, שפורסמו בכתב העת Journal of Epidemiology and Community Health.

המחקר החדש אינו מוכיח כי הנקת אם אחראית להתפתחות הטובה יותר, אך מדגים קשר משמעותי בין הנקה ממושכת ובין התפתחות טובה יותר. החוקרים מציינים כי מרבית העדויות די ברורות ומדגימות תועלת רפואית משמעותית להנקת אם ואין צורך להמשיך ולבחון את התועלת אלא להתמקד בדרכים לעודד הנקת אם, מאחר וכל המחקרים, כולל המחקר הנוכחי, הדגימו קשר ליניארי בין משך ההנקה ובין התועלת לצאצא.

במסגרת המחקר הנוכחי התבססו החוקרים על נתונים ממחקר ארוך-טווח שכלל 540 אימהות וילדיהן. כאשר התינוקות הגיעו לגיל תשעה חודשים, החוקרים ביקשו מהאימהות לדווח על מועד התחלת הנקה ומשך ההנקה. הם עדכנו את המידע כאשר הילדים היו בגילאי 18 חודשים.

פסיכולוגים בחנו גם את היכולות הקוגניטיביות, כישורי השפה וההתפתחות המוטורית של הילדים בגילאי 18 חודשים.

כ-89% מהתינוקות ינקו בשלב מסוים, ומבין אלו, 13% ינקו במשך פחות מחודש, 52% ינקו במשך 1-6 חודשים ו-35% מהתינוקות ינקו במשך למעלה משישה חודשים

בילדים שניזונו מהנקת אם למשך כל פרק זמן, תועדו ציונים גבוהים יותר במדדי תפקוד קוגניטיבי, תקשורת ומוטוריקה עדינה, בהשוואה לילדים שלא ינקו. המדדים להערכת תפקוד קוגניטיבי, תקשורת ומוטוריקה עדינה היו הגבוהים ביותר בילדים שינקו במשך למעלה משישה חודשים.

לדוגמא, מהערכת התפקוד הקוגניטיבי עם ציון תקין של 100 נקודות, בילדים שמעולם לא ינקו הציון הממוצע עמד על 97 ובילדים שינקו במשך למעלה משישה חודשים עמד על 104 נקודות.

החוקרים הופתעו מהשכיחות הנמוכה של הנקת אם ביוון, למרות מאמצים מתמשכים לעודד הנקת אם. הם מציינים כי בארצות הברית, כ-60-80% מהאימהות מתחילות להניק את ילדיהן, אך עד גיל ארבעה חודשים פחות מ-30% עדיין מניקות. אחת הסיבות לירידה כה גדולה בשיעורי ההנקה בארצות הברית ובמדינות אחרות נובעת מכך שזוהי התקופה בה הנשים בד”כ שבות לעבודה.

החוקרים ממליצים על מקומות עבודה ידידותיים לתינוקות, כך שנשים יוכלו להמשיך להניק או לשאוב, לאחר שחוזרות לעבודה מחופשת הלידה.

J Epidemiol Comm Health 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה