Breast Feeding

‘טיפול קנגורו’ עדיף על ייצוב היילוד שנולד בלידה מוקדמת (The New England Journal of Medicine)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שפורסם ב- The New England Journal of Medicineהראה כי הנחה מהירה של ילוד במשקל נמוך על בית החזה החשוף של האם, ללא המתנה להתייצבות מצבו של היילוד, מפחיתה את שיעור התמותה של הילודים ב-25% בקרב ילדים שמשקלם 1.0 עד 1.8 ק”ג בלידה. המחקר הדגים שיעור תמותה של התינוקות לאחר 28 ימים של 15.7% כאשר התינוק לא הונח על האם לפני שמצבו התייצב, בהשוואה ל-12.0% כאשר המגע בין עור לעור היה מיידי (P = 0.001).

בנוסף, הטיפול המכונה “טיפול קנגורו”, הפחית את שיעור הזיהומים בקרב היילודים. “אנו מאמינים כי הממצאים עשויים לזעזע את הליך הטיפול בכל רחבי העולם, אם כי בעיקר בקרב מדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית, בגלל שלרוב במדינות בעלות הכנסה גבוהה יותר, תמותת התינוקות נשלטת יותר” אמר אחד ממחברי המחקר. המחקר נערך על 3,211 תינוקות ואימהותיהם בחמישה בתי חולים בגאנה, הודו, מלאווי, ניגריה וטנזניה. המועצה למעקב אחר בטיחות הנתונים במחקר עצרה את הניסוי בשלב מוקדם שלו עקב ההבדל המשמעותי בנתונים.

מקורו של טיפול הקנגורו המודרני בשנות התשעים, בתקופה בה חממות נחשבו זה מכבר לחיוניות לייצוב טמפרטורת גופו של היילוד שנולד בלידה מוקדמת. “הכל התחיל כשהתברר לרופא בקולומביה שאין להם מספיק חממות ועל כן ניסה שיטה זו והופתע לגלות כי הילדים שרדו הרבה יותר”, אמר מחבר המחקר. כיום, טיפול קנגורו, הכולל גם האכלה בלעדית בחלב אם, נחשב לטיפול יעיל. ההנחיות הנוכחיות של ארגון הבריאות העולמי ממליצות על חזרות קצרות של מגע ישיר בין עור לעור כאשר הילד מתחיל להתייצב, ואחריו טיפול קנגורו מתמשך לאחר התייצבות היילוד.

“רופאים פחדו לשים תינוקות שאינם יציבים על חזה האם מיד לאחר הלידה מכיוון שהיו רגילים הרבה יותר לייצב אותם במחמם”, אמר אחד ממחברי המחקר. המחקר החדש, שלא כלל תינוקות שלא הצליחו לנשום באופן ספונטני שעה לאחר הלידה או שסבלו ממום מולד משמועתי, עשוי לשנות זאת. המחקר הראה כי ימנע מוות אחד לכל 27 תינוקות בתת משקל שטופלו בעזרת טיפול קנגורו. לא רק ששיעור התמותה היה נמוך יותר בטיפול קנגורו מיידי, התינוקות האלה היו עם שיעור נמוך יותר של היפרתרמיה וחשד לאלח דם. לדברי מחבר המחקר, “שיעור הזיהומים ירד ב-18%”, ככל הנראה בגלל שהתינוקות היו פחות במגע עם עובדי שירותי הבריאות. הוא הוסיף כי “תוצאות המחקר ניתנות להכללה ברוב בתי החולים עם משאבים דלים בהם ניתן ליישם טיפול קנגורו מיידי”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה