Breast cancer

איגוד ASCO מוסיף את בדיקת MammaPrint להנחיות בנושא סרטן שד (J Clin Oncol)

בעדכון ההנחיות לשימוש בסמנים לסרטן שד פולשני מוקדם, איגוד ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology) פורסמו המלצות ספציפיות לשימוש בבדיקה הגנטית MammaPrint לזיהוי נשים בהן ניתן לוותר בבטחה על טיפול כימותרפי אדג’וונטי.

המומחים מסבירים כי חלק מהנשים עם סרטן שד מועדות יותר להישנות הממאירות ונדרשות לטיפול כימותרפי להפחתת סיכון זה. ניתן כעת להוסיף את בדיקת MammaPrint לרשימת הבדיקות המסייעות לרופאים לזהות נשים הנדרשות לטיפול כימותרפי ונשים שלא נדרשות לטיפול זה.

ההמלצות מבוססות על ממצאים ממחקר MINDACT (Microarray for Node-Negative Disease May Avoid Chemotherapy Trial). מהנתונים עלה כי בלמעלה מ-6,500 נשים עם סרטן שד בשלב-מוקדם שהשלימו ניתוח, הבדיקה הכוללת 70 גנים לוותה בירידה של 46% בהיקף טיפול כימותרפי.

לדברי המומחים, ממצאי מחקר MINDACT מספקים עדות בדרגה 1A לפיה בדיקת MammaPrint עשויה לשנות את אופן הטיפול ע”י הפחתת היקף השימוש בטיפול כימותרפי אדג’וונטי ולחסוך טיפול אגרסיבי בנשים רבות, בהן לא צפויה תועלת לטיפול.

עם זאת, הבדיקה אינה מתאימה לכל הנשים עם סרטן שד מוקדם. המומחים אינם ממליצים על הבדיקה בנשים עם גידולים חיוביים ל-HER2 או אלו עם סרטן שד שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים.

בעדכון ההנחיות ממליצים לשקול את השימוש בבדיקה בנשים עם מחלה חיובית לקולטנים לאסטרוגן או חיובית לקולטנים לפרוגסטרון, שלילית ל-HER2, ללא מעורבות קשריות לימפה, שהן בסיכון קליני גבוה להישנות במטרה לקבוע אם צפויה תועלת לטיפול כימותרפי אדג’וונטי.

יש לשקול את הבדיקה בנשים עם מחלה חיובית לקולטנים לאסטרוגן או חיובית לקולטנים לפרוגסטרון, שלילית ל-HER2, עם 1-3 קשריות לימפה חיוביות, שהן בסיכון קליני גבוה להישנות. עם זאת, יש להסביר לנשים אלו כי לא ניתן לשלול תועלת לטיפול כימותרפי במקרים אלו, בפרט באלו עם מעורבות של יותר מקשרית לימפה אחת.

בכל הנשים העונות על קריטריון זה ועם מדד MammaPrint נמוך, טיפול הורמונאלי בלבד מומלץ מאחר ולא סביר כי טיפול כימותרפי יוביל לתועלת משמעותית.

אין מקום להשלים את הבדיקה בנשים בסיכון קליני נמוך להישנות. לכן, אין מקום להשתמש בבדיקה להנחיית החלטות אודות טיפול אדג’וונטי סיסטמי בנשים עם מחלה חיובית לקולטנים להורמונים, שלילית ל-HER2, חיובית לקשריות לימםה, בסיכון קליני נמוך, או בנשים עם סרטן שד חיובי ל-HER2, שלילי לשלושת הקולטנים להורמונים.

J Clin Oncol. Published online July 10, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה