Cervical cancer

סטודנטים מהטכניון ומקורנל טק התמודדו עם אתגרים בריאותיים ופיתחו פתרונות טכנולוגיים (הודעת הטכניון).

דפיברילטור

מגפת הקורונה העמידה בפני האנושות קשיים רבים, אולם גם סיפקה הזדמנויות לפיתוח דרכים יצירתיות להתגבר עליהם. ב-14 בינואר השתתפו צוותים משותפים של סטודנטים מהטכניון ומקורנל טק באירוע הגמר של קורס רעיונות סמסטריאלי. באירוע זה הם הציגו את הפתרונות שפיתחו לאתגרים בריאותיים שונים.

הקורס היה הגירסה הווירטואלית הראשונה של iTrek, תוכנית שנתית של מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס בקורנל טק, המביאה לישראל סטודנטים לתואר שני מקורנל טק כדי לשתף פעולה עם סטודנטים וחברי סגל מהטכניון. אף שהמגפה ריתקה את הסטודנטים של קורנל טק לבתיהם, היא לא מנעה מהם לבקר בישראל במתכונת וירטואלית ולעבוד כתף אל כתף עם עמיתיהם בחיפה.

השנה אורגנה תוכנית iTrek בהובלת אנשי מכון ג’ייקובס מייקל אסקוסיה, עוזר מנהל לתפעול, ולוסי מילנז, מנהלת פרויקטים ומתאמת התוכנית בטכניון, ומעבדת הרעיונות MindState. MindState, שנוסדה על ידי תמר מני (מכללת שנקר ואוניברסיטת תל אביב) והנק ון אסן (אוניברסיטת ייל ו-Parsons School of Design), חוקרת אתגרים גלובליים במתודולוגיה של חשיבה עיצובית בין תחומית ומתוך חתירה להשיג שינוי מבוסס חדשנות.

האירוע המרכזי, שנערך תחת הכותרת Time to Care, היה פרויקט משותף של MindState, הטכניון וקורנל טק בסיוע המרכז הרפואי ת”א ע”ש סוראסקי (איכילוב).
את התוכנית הובילו אקדמית ד”ר יואכים בהר, ראש המעבדה לבינה מלאכותית ברפואה (AIMLab) בפקולטה להנדסת ביו-רפואית בטכניון; פרופ’ רון ברכמן, מנהל מכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס; ופרופ’ אריאל אורדע, ראש תוכנית ג’ייקובס בטכניון. סופיה סגל מהפקולטה להנדסה ביו-רפואית בטכניון סייעה בהוראה.

12 צוותים רב-תחומיים של סטודנטים מהטכניון ומקורנל טק ומעצבים מקצועיים מחברות ובהן Wix, Lightricks, Google,  Climacellו- Similar Webהשתתפו בתחרות באמצעות מרחבים וירטואליים של Zoom  ו-GatherTown. בליווי מנטורים מאיכילוב התמודדו המשתתפים עם מגוון רחב של בעיות ובהן תקשורת בין מטופלים לצוות המטפל, אתגרים בשגרת העבודה של האחיות, אבחון מוקדם של אלצהיימר ואפילו טיפול בשיירי מזון בבתי חולים.

הקבוצה הזוכה הציעה בתחרות הרעיונות את Defi דפיברילטור נייד הנטען ממכשיר הטלפון הנייד. בקבוצה חברים שלושה סטודנטים מקמפוס הטכניון בחיפה – רוית אבל, אלון גלעד ועידן שנפלד ושניים מקורנל טק: אשלי דיי ואריק צ’ן.

זמינותו של דפיברילטור עשויה להציל את חייהם של אנשים הלוקים בדום לב, וחברי הקבוצה הציעו קונספט שיבטל את הצורך בסוללה גדולה, התופסת את רוב נפחם של הדיפיברילטורים הקיימים. ביטול הסוללה הגדולה יתאפשר באמצעות טעינה מהירה, האורכת שניות ספורות, מהטלפון הנייד. האפליקציה הנלווית למכשיר תספק הנחיות, תתקשר באופן אוטומטי לשירותי חירום ותספק לצוותים הרפואיים מידע בזמן אמת על מצבו של המטופל. אם יתברר שהקונספט ישים, הדפיברילטור העתידי יהיה קומפקטי, זול וקל לשימוש.

בפרס השני זכתה קבוצת Minder, שפיתחה רעיון שיסייע לאוכלוסייה המבוגרת לעקוב אחר צריכת תרופות ולשמור על קשר יום-יומי עם הרופאים. במקום השלישי זכתה קבוצת Libi, שפיתחה רעיון שיסייע לאנשים המשתקמים לאחר דום לב, וזאת באמצעות הפחתת הסיכון לאירוע שני באמצעות מעקב וחינוך.

ביצירתו של מפגש בין אנשים מהאקדמיה ומנהיגים מהתעשייה, תוך מיזוג כישורים שונים, הפכה תחרות הרעיונות להתנסות מיוחדת ויוצאת דופן עבור המשתתפים. חברי הקבוצה המנצחת Defi ייחסו את זכייתם ל”הזדמנות לעבוד עם מומחים מובילים בתחום וללמוד על הצדדים העסקיים של יצירת פתרונות קונספטואליים טכנולוגיים”. הם הוסיפו כי “גם אנחנו בקבוצה מגיעים מתחומים שונים; התחרות נתנה לנו הזדמנות לשלב כוחות, להעלות רעיונות שונים ולהשיג יחד מה שאיש מאיתנו לא היה יכול להשיג לבד”.

חדשנות, חשיבה תכנונית והשפעה חברתית היו תמיד הכוח המניע של תוכנית iTrek במכון טכניון-קורנל ע”ש ג’ייקובס. פרופ’ רוני גמזו, מנכ”ל איכילוב ואחד השופטים בתחרות, סיכם את אירוע הסיום בעידוד לצוותים. הוא אמר לסטודנטים: “המשיכו לחדש, כי זו הדרך לקדם את הרפואה גם בתקופה של מגפה ופנדמיה”.

פרופ’ אריאל אורדע, ראש תכנית ג’יקובס בטכניון, אמר: “השותפות בין הטכניון לבין אוניברסיטת קורנל בקמפוס קורנל ובמכון ג’ייקובס פותחת הזדמנויות יוצאות-דופן לחברי הסגל ולסטודנטים של שני המוסדות. הקורס המשותף הנוכחי ותוצריו המעולים הינם דוגמא נפלאה לכך”.
הסטודנטים שהשתתפו בתחרות משתלמים לקראת תואר ראשון ושני. את קבוצת Defi הנחו מנהל המרכז למחקר קרדיווסקולרי (CVRC) פרופ’ ירון ארבל ומנמ”ר בית החולים איכילוב אייל קלנר. צוות העיצוב נעזר באלעד רחמים, ורה מורדכייב ואורן אלבז מחברת Climacell.

הפעילות מומנה על ידי הטכניון, מכון ג’ייקובס בקורנל טק והמועצה להשכלה גבוהה בישראל, וכן ע”י Monday ו-IMed Medical Habitat. הפרסים, בסך 10,000 דולר, נתרמו על ידי קרן ד”ר ג’וזף הולט והלן מכבי רוז.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה