Colorectal cancer

תוצאות מבטיחות לקיטרודה כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום עם dMMR או MSI-H (מתוך N Engl J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Pembrolizumab (קיטרודה) הוביל למשך הישרדות ללא-התקדמות מחלה ארוך משמעותית, בהשוואה לטיפול כימותרפי, כאשר ניתן כקו-טיפול ראשון כנגד סרטן מעי גס ורקטום גרורתי עם MSI-H (Microsatellite Instability-High) או dMMR (Mismatch Repair Deficient), לצד פחות אירועים חריגים על-רקע הטיפול.

לאחר שמחקרים קודמים הוכיחו את התועלת הקלינית של טיפול לעיכוב PD-1 כנגד גידולים עם MSI-H או dMMR לאחר טיפול קודם, כעת ביקשו החוקרים לבחון את התועלת של הטיפול כנגד סרטן מעי גס ורקטום גרורתי או מתקדם עם MSI-H או dMMR.

המחקר בשלב 3, בתווית-פתוחה, כלל 307 חולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי עם MSI-H או dMMR, אשר לא קיבלו טיפול קודם. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול בקיטרודה במינון 200 מ”ג כל שלושה שבועות או לטיפול כימותרפי על-בסיס 5-Fluorouracil עם/בלי Bevacizumab או Cetuximab כל שבועיים. חולים שקיבלו טיפול כימותרפי יכלו לחצות לקבוצת הטיפול בקיטרודה לאחר התקדמות מחלה. שני תוצאי הסיום העיקריים כללו הישרדות ללא-התקדמות והישרדות כוללת.

בניתוח הביניים השני, לאחר חציון מעקב של 32.4 חודשים, קיטרודה נמצא עדיף על כימותרפיה בכל הנוגע להישרדות ללא-התקדמות (חציון של 16.5 לעומת 8.2 חודשים; יחס סיכון של 0.60, p=0.0002). משך ההישרדות הממוצע לאחר 24 חודשי מעקב עמד על 13.7 חודשים עם קיטרודה, בהשוואה ל-10.8 חודשים עם טיפול כימותרפי.

בעת ניתוח הנתונים, 56 חולים בקבוצת הטיפול בקיטרודה ו-69 חולים בקבוצת טיפול כימותרפי הלכו לעולמם. נתוני ההישרדות הכוללת עדיין לא נחשפו ואלו יפורסמו רק בניתוח הנתונים הסופי.שיעורי התגובה הכוללים (תגובה מלאה או חלקית), עמדו על 43.8% מהחולים בקבוצת הטיפול בקיטרודה, בהשוואה ל-33.1% מהחולים בקבוצת הטיפול הכימותרפי.

בקרב חולים עם עדות לתגובה לטיפול, שיעור החולים שהמשיכו להגיב לטיפול לאחר 24 חודשים עמד על 83% מאלו בקבוצת הטיפול בקיטרודה, בהשוואה ל-35% מאלו בקבוצת הטיפול הכימותרפי.

אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה על-רקע הטיפול תועדו ב-22% מהחולים בקבוצת הטיפול בקיטרודה, בהשוואה ל-66% מאלו בקבוצת הטיפול הכימותרפי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים במקומו של קיטרודה כקו-טיפול ראשון בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי עם MSI-H או dMMR.

N Engl J Med 2020; 383:2207-2218

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה