Congestive heart failure

עדויות נוספות תומכות בתועלת של Dapagliflozin בחולי אי-ספיקת לב עם מקטע פליטה ירוד (מתוך כנס ה-HFA)

מחקר DAPA-HF כבר הוביל לשינוי פני הטיפול בקרדיולוגיה כאשר צירף משפחה חדשה של תרופות לטיפול באי-ספיקת לב, בין אם ידוע על סוכרת ובין אם לאו. כעת, מניתוח חדש של הנתונים עולה כי התועלת של Dapagliflozin (פורסיגה) בחולים אלו אינה תלויה בשילוב הטיפול עם משתני לולה, כאשר נרשמה ירידה בסיכון לאירועים קליניים בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד גם ללא טיפול זה.

בניתוח פוסט-הוק זה של נתוני מחקר DAPA-HF בחנו החוקרים את הנתונים לפי השימוש במשתני לולאה וסיווגו את החולים לאלו שלא נטלו כלל משתני לולאה, אלו שנטלו טיפול במשתני לולאה במינון נמוך ממינון המקביל ל-40 מ”ג של Furosemide; אלו שנטלו מינון של 40 מ”ג; או אלו שנטלו מינון גבוה יותר.

מבין 4,744 המשתתפים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד, ב-128 מקרים לא יכלו החוקרים לקבוע את מינון הטיפול במשתנים. מבין 4,616 החולים שנכללו בניתוח הנתונים, 746 לא נטלו כלל משתנים בתחילת המחקר; 1,311 נטלו משתני לולאה במינון של פחות מ-40 מ”ג או נטלו משתנים אחרים; 1,365 חולים נטלו משתני לולאה במינון מקביל ל-Furosemide במינון 40 מ”ג; ו-1,204 נטלו מינונים גבוהים יותר של משתני לולאה.

בתחילת המחקר, המינון הממוצע היה מינון מקביל ל-60 מ”ג של Furosemide, אשר עלה מעט לאורך המחקר. עם זאת, המינונים ההתחלתיים והעליות במינוני הטיפול היו דומים בקבוצות הפלסבו ובקבוצות הטיפול ב-Dapagliflozin. החוקרים מדווחים כי 84% ו-83% מהחולים תחת Dapagliflozin ופלסבו, בהתאמה, שמרו על המינון ההתחלתי לאחר 6 חודשים וכ-77% מהמשתתפים בשתי הקבוצות המשיכו באותו מינון לאחר 12 חודשים.

החוקרים מדווחים כי הירידה המובהקת סטטיסטית בתוצא הסיום העיקרי עם Dapagliflozin לעומת פלסבו הייתה תקפה באופן דומה לחולים שלא נטלו משתנים ולאלו תחת כל מינון של משתנים: יחסי הסיכון עמדו על 0.57 (רווח בר-סמך 95% של 0.36-0.92) בקרב אלו שלא נטלו משתנים; 0.78 (רווח בר-סמך 95% של 0.68-0.90) באלו שנטלו כל מינון של משתנים; ו-0.74 (רווח בר-סמך 95% של 0.65-0.85) באופן כולל.

בקרב חולים שנטלו טיפול במשתנים תועדה נטייה לחסר נפח מעט גדול יותר באלו תחת טיפול ב-Dapagliflozin בהשוואה למטופלי פלסבו, אך ההבדל היה קטן ולמרבה המזל, לא נרשמה עליה בשכיחות אירועים חריגים כלייתיים או הפסקת תרופת המחקר.

החוקרים מסבירים כי נראה של-Dapagliflozin מנגנוני פעולה אחרים שטרם זוהו ותורמים להשפעה החיובית של הטיפול בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל, ללא תלות בטיפול נלווה במשתנים.

מתוך כנס מטעם ה-Heart Failure Association

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה