Congestive heart failure

אנטרסטו לא בטוח לחולי אי ספיקת לב מתקדמת? (ACC)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שהוצג ב-American College of Cardiology (ACC) הראה כי sacubitril/valsartan (אנטרסטו) לא סייע לחולים עם אי ספיקת לב מתקדמת, בהשוואה לחוסם קולטן לאנגיוטנסין בלבד. הטיפול המשולב לא הצליח לשפר את רמות ה-NT-proBNP, סמן להפחתה בגודש ושיפור מבני בלב, ללא הבדל בשטח שמתחת לגרף של רמות הסמן בדם במשך 24 שבועות, בהשוואה לטיפול בואלסרטן בלבד (P = 0.45).

“הבטנו בנתונים זמן רב בחוסר אמון,” אמר אחד מכותבי המחקר, “ולא רק שהתאכזבו אלא גם הופתענו” לגלות כי אנטרסטו נטה להחמיר את הסיכון לאשפוז עקב אי ספיקת לב. מס’ הימים בחיים ומחוץ לבית החולים ללא אירועי אי ספיקת לב הגיעו ל-103, בהשוואה ל-111 בטיפול בואלסרטן בלבד (P = 0.45). בנוסף, המחקר הדגים סיכון מוגבר יחסית של 32% לתוצא המושלב של מוות קרדיווסקולרי או אשפוז עקב אי ספיקת לב (P = 0.20), המונע על ידי סיכון מוגבר של כ-24% לאשפוזי אי ספיקת לב, אם כי ברווחי ביטחון רחבים.

הניסוי המקורי “PARADIGM-HF קבע את עליונותו של הטיפול באנטרסטו באי ספיקת לב כרונית עם מקטע פליטה מופחת, אך כלל מעט מאוד מטופלים בדרגה IV לפי מדד ה-NYHA. “כולנו התרגשנו מהשימוש היומיומי באנטרסטו, אך היו לנו שאלות כיצד עלינו להשתמש בו באי ספיקת לב מתקדמת, ואנו מעריכים כי קיבלו כמה תשובות לכך”, ציינה אחת המציגות בכנס ה-ACC.

המטופלים במחקר טופלו במשך זמן קצר באנטרסטו במינון נמוך, ולאחר מכן חולקו באקראי למינון נמוך או בינוני של אנטרסטו או של ואלסרטן במשך 24 שבועות של טיפול כפול סמיות. לפני שהניסוי הגיע ל-400 משתתפים כמתוכנן, מגפת וירוס הקורונה קטעה את הליך ההרשמה למחקר. החוקרים החליטו להפסיק את ההרשמה למחקר לאחר 335 חולים ולהפחית במעט בכוח הסטטיסטי של המחקר, כך שאף אחד מהתוצאים הקליניים שנאספו לא יושפע מהמגפה והחולים יהיו בטוחים יותר.

לכתבה ב-Medpage today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה