Cystic Fibrosis

תוצאות מבטיחות למשאפי אנטיביוטיקה בטיפול בחולי ציסטיק פיברוזיס (Am J Respir Crit Care Med)

מתוצאות מחקר חדש עולות תוצאות מבטיחות לטיפול במשאפים הכוללים Fosfomycin/Tobramycin בחולים עם ציסטיק פיברוזיס וזיהום כרוני ב-Pseudomonas aeruginosa בדרכי האוויר ותפקוד ריאתי ירוד.

במחקר בשלב II בחנו החוקרים את הבטיחות והיעילות של טיפול בן 28 ימים ב-FTI (Fosfomycin/Tobramycin Inhalation) אל מול פלסבו, עם טיפול מיידי בן 28 ימים במשאפים עם Aztreonam.

החוקרים מסבירים כי טיפול רציף מסוג זה אינו אופייני. גישת טיפול בן 28 ימים, ולאחריה 28 ימים ללא טיפול, משמשת לטיפולים אנטיביוטיים בשיאוף המאושרים כיום בארצות הברית לטיפול בזיהום בדרכי האוויר ב-P. aeruginosa בחולי ציסטיק פיברוזיס.

עם זאת, גישת הפסקת הטיפול מוטלת בספק, בשל השינוי בפרופיל המיקרוביולוגי והעלייה בשימוש בשני תכשירים אנטיביוטיים, או יותר, הניתנים בצורת משאפים.

מדגם המחקר כלל 119 חולים, בגיל ממוצע של 32 נים, עם FEV1 ממוצע של 49% מהערך הצפוי. לאחר 28 ימי טיפול בתווית-פתוחה במשאפים המכילים Aztreonam, שלוש פעמים ביום, המשתתפים חולקו באקראי לטיפול במשאפי FTI (60/40 mg או 80/20 mg) פעמיים ביום, או פלסבו, למשך 28 ימים נוספים.

עם Aztreonam, השיפור הממוצע במדדי FEV1 עמד על 7.0%. השיפור נותר עם FTI, בעוד שהתפקוד הריאתי בחולים שטופלו בפלסבו ירד עד לרמות שהיו טרם הטיפול במשאפי Aztreonam. השפעת הטיפול לטובת FTI במינון 160/40mg עמדה על 6.2% (p=0.002) ולטובת FTI במינון 80/20 mg עמדה על 7.5% (p<0.001). בנוסף, החוקרים מצאו ירידה בצפיפות הממוצעת של חיידקי P. aeruginosa בכיח בקבוצת הטיפול ב-FTI 80/20mg, בהשוואה לפלסבו (P=0.01).

הטיפול ב-FTI היה יעיל גם כנגד חיידקי MRSA (Methicillin-Resistant Staph Aureus), כנגדם יש פחות טיפולים זמינים.

החוקרים מצאו כי ב-13 מבין 63 חולים עם זיהום משולב ב-S. aureus ו-P. aeruginosa, ניתן לתרבת חיידקי S. aureus מתום תקופת הטיפול ב-FTI (יום 28) עד תום תקופת המעקב ביום 56. עם זאת, המחקר לא נועד לבחון תוצא זה ולכן דרושים מחקרים נוספים בנושא.

תופעות הלוואי של הטיפול כללו בעיקרן שיעול. אירועים נשימתיים, כולל קוצר נשימה וצפצופים, היו פחות נפוצים עם FTI במינון 80/20 מ”ג, בהשוואה לטיפול במינון 160/40 מ”ג. כל האירועים הנשימתיים היו בדרגה קלה או בינונית, ולא תועדו שינויים משמעותיים בבדיקות המעבדה.

Am J Respir Crit Care Med 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה