Cystic Fibrosis

יילודים עם תוצאות שאינן חד-משמעיות בבדיקות לציסטיק פיברוזיס עשויים לפתח את המחלה בשלב מאוחר יותר (Pediatrics)

מנתונים חדשים עולה כי 11% מהיילודים עם תוצאות שאינן חד-משמעיות בבדיקות לציסטיק פיברוזיס (Cystic Fibrosis) שנערכו במהלך תקופת היילוד פיתחו בהמשך את המחלה עד גיל שלוש שנים. ממצאים אלו מדגישים את הצורך בבדיקות נוספות ע”י רופאים מיומנים, כולל ניטור רמות כלור בזיעה וחיפוש אחר מוטאציות הגורמות למחלה, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics.

מדגם המחקר כלל 162 יילודים שנולדו בין יוני 2007 ועד אוגוסט 2013 משבע מרפאות לטיפול בציסטיק פיברוזיס בקנדה ואיטליה. ב-82 יילודים התקבלו תוצאות שאינן חד-משמעיות בבדיקות לאבחנת ציסטיק פיברוזיס שנערכו כיילודים ו-80 אובחנו עם ציסטיק פיברוזיס.

הראיון הקליני האחרון בוצע בחציון גיל של 24.8 חודשים במדגם חולי ציסטיק פיברוזיס ו-24 חודשים במדגם הנבדקים עם תוצאות שאינן חד-משמעיות.

תשעה מבין 82 היילודים עם תוצאות לא חד-משמעיות (11%) ענו על הקריטריונים האבחנתיים לציסטיק פיברוזיס במהלך תקופת המעקב על-בסיס גנוטיפ ו/או תבחין זיעה (60 מילימול לליטר ומעלה). 4.9% מאלו שאובחנו על-בסיס בדיקת גנוטיפ בלבד, 3.7% אובחנו על-בסיס גנוטיפ ותבחין זיעה ו-2.4% על-בסיס תבחין זיעה בלבד.

החוקרים מציינים כי במהלך תקופת המעקב, חיידק Pseudomonas aeruginosa בודד ב-12% מאלו עם תוצאות לא חד-משמעיות ו-Stenotrophpmonas maltophoilia בודד ב-5% מהילדים עם תוצאות שאינן חד-משמעיות.

בנוסף, תבחין זיעה היה מוגבר בגיל ממוצע של 21.3 חודשים בילדים בהם נקבעה בסופו של דבר אבחנה של ציסטיק פיברוזיס. בילידם אלו ריכוז הכלור בתבחיני זיעה היו גבוהים יותר משמעותית וכך גם רמות טריפסינוגן בדם בהשוואה לילדים בהם נותרה אבחנה של תוצאות לא חד-משמעיות בבדיקת ציסטיק פיברוזיס.

מאחר ויילודים שאובחנו על-סמך תבחין זיעה היו בגיל 21.3 חודשים בעת תבחין זיעה מוגבר, מכאן עולה יש ניתן להשלים תבחין זיעה חוזר כאשר היילודים מגיעים לגיל 2-3 שנים. בשלב זה, ההמלצה של ה-US Cystic Fibrosis Foundation היא לחזור על תבחין זיעה בגיל שישה חודשים ביילודים עם אבחנה שאינה חד-משמעית.

Pediatrics. Published online May 11, 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    חשיבות קופפטין בחיזוי הפרעות במשק נתרן בחולים לאחר ניתוח להסרת אדנומה היפופיזרית (Neurosurgery)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurosurgery מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שינויים בריכוזי קופפטין בדם עשויים לסייע בחיזוי הסיכון להיפונתרמיה או היפרנתרמיה בחולים לאחר ניתוח אנדוסקופי להסרת אדנומה בהיפופיזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי AVP (או Arginine Vasopressin) הינו הורמון חשוב האחראי לשמירה על מאזן הנתרן בדם לאחר ניתוח היפופיזה. מדידת רמות […]

  • האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    תנומות ארוכות של שעה ומעלה, תנומות במהלך הבוקר, או מנוחת צוהריים עשויות להוביל לעליה ברמות סוכר בדם במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תנומות במהלך היום הן נפוצות בסין ובתרבויות אחרות ועשויות לשחק תפקיד חשוב בבריאות הקרדיו-מטבולית, אך מחקרים קודמים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה