Cystic Fibrosis

עדיפות למתן טיפול משולש במשאף אחד (טרלג’י אליפטה) על-פני טיפול משולש במספר משאפים בחולי COPD – מחקר Real-world effectiveness data

מנתונים שהוצגו  ממחקר Real-world effectiveness data בקליניקה היומיומית בכנס הריאות העולמי ה-  – ATSAmerican Thoracic Society 2020, על 3,092 חולים עם מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary DiseaseCOPD), עולה כי טיפול במשאף משולש יחיד הכולל משלב של Fluticasone Furoate  /Umeclidinium/Vilanterol (טרלג’י אליפטה), הוביל לשיפור במצב הבריאותי בשיעור גדול יותר של חולים, ושיפור גדול יותר בתפקוד הריאתי בהשוואה לטיפול משולש במספר משאפים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים, כי בחולי COPD, השימוש במספר משאפים מלווה בשכיחות גבוהה יותר של טעויות בטיפול ושיעורי היענות נמוכים יותר, בהשוואה למשטרי טיפול המבוססים על משאף יחיד. בהעדר נתוני עולם-אמיתי אודות היעילות של שימוש במשאף יחיד אל מול משאפים מרובים על המצב הבריאותי של חולי COPD, החוקרים ביקשו להשוות את תוצאות טיפול משולש ב- Fluticasone Furoate/Umeclidinium/Vilanterol אשר ניתן במשאף יחיד (טרלג’י אליפטה), אל מול טיפול משולש אשר ניתן במשאפים נפרדים על המצב הרפואי, כפי שנקבע לפי  שאלון איכות חיים  CAT (COPD Assessment Test), לאורך 24 שבועות, בחמש מדינות ברחבי אירופה.

מחקר INTERPID– , Real-world effectiveness data מחקר אקראי, בתווית-פתוחה, בשלב IV, כלל חולים עם COPD אשר קיבלו לפני המחקר טיפול מניעתי משולש במספר משאפים, או טיפול במשאף כפול עם התוויה קלינית מתועדת לעלות את הטיפול לטיפול משולש למשך לפחות 16 שבועות לפני ההקצאה האקראית. בכל המשתתפים תועד מדד CAT של לפחות 10 נקודות וכן הייתה היסטוריה של לפחות התלקחות אחת בדרגה בינונית/חמורה במהלך שלוש השנים הקודמות.

המשתתפים חולקו באקראי לקבלת Fluticasone Furoate/Umeclidinium/Vilanterol במינונים של 100/62.5/25 מיקרוגרם (טרלג’י אליפטה) או לטיפול משולש במספר משאפים לפי בחירת הרופא בכל משלב של משאף קורטיקוסטרואידים, LAMA (Long Acting Muscarinic Antagnoist) ו-LABA (Long Acting Beta2-Agonist) למשך 24 שבועות.

התוצא העיקרי היה שיעור החולים עם תגובה לפי מדד CAT (ירידה של לפחות 2 יחידות במדד CAT מתחילת המחקר) לאחר 24 שבועות. תוצאי סיום משניים בתת-קבוצה של משתתפים כללו את השינוי מתחילת המחקר במדדי FEV1 (Forced Expiratory Volume in 1 Second) ושיעור החולים עם לפחות טעות קריטית אחת בטכניקת השימוש במשאפים.

אוכלוסיית המחקר לפי כוונה לטיפול כללה 3,092 משתתפים, מהם 1,545 קיבלו טיפול במשאף יחיד ו-1,547 טופלו במספר משאפים. סיכויי התגובהלשיפור איכות החיים לפי סולם CAT לאחר 24 שבועות היו גבוהים ב-31% עם משאף טרלג’י אליפטה, בהשוואה לשימוש במספר משאפים (יחס סיכויים של 1.31, p<0.001).

לאחר 24 שבועות, השימוש במשאף טרלג’י אליפטה הוביל לשיפור השינוי במדדי FEV1 מתחילת המחקר ב-50 מ”ל יותר מאשר שימוש במספר משאפים (p<0.001).

לאחר 24 שבועות, טעות קריטית אחת או יותר בטכניקת השימוש במשאף תועדו ב-38 מבין 653 חולים (6%) שטופלו בטרלג’י אליפטה, בהשוואה ל-7 מבין 230 חולים (3%) שקיבלו טיפול במספר משאפים ללא הבדל סיגניפיקנטי בין הקבוצות(p=0.103).  פרופיל הבטיחות היה דומה בשתי הקבוצות ולא תועדו סוגיות בטיחות חדשות. דלקת ריאות תועדה כאירוע חריג חמור ב-26 חולים (2%) בקבוצת הטיפול בטרלג’י אליפטה וב-30 חולים (2%) בקבוצת הטיפול במספר משאפים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בקליניקה היומיומית,  טיפול במשאף המשולש טרלג’י אליפטה, המשלב שלושה תכשירים במשאף אחד, יעיל יותר בשיפור המצב הבריאותי ותפקודי הריאה לעומת טיפול משולש במשאפים נפרדים, לצד פרופיל בטיחות דומה.

American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine 2020;201:A4313

לעלון לרופא

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה