Diabetes

הנחיות עדכניות מטעם ה-ADA בנושא רטינופתיה סוכרתית (Diabetes Care)

נייר עמדה חדש מטעם ה-ADA (American Diabetes Association) משקף את השיפור הדרמטי בהערכה ובטיפול במהלך 15 השנים שחלפו מאז ההנחיות האחרונות מטעם ה-ADA בנושא רטינופתיה סוכרתית. ההנחיות פורסמו במהלך חודש פברואר בכתב העת Diabetes Care וכוללות גורמי סיכון וסקירת שלבי המחלה.

בנייר העמדה ממליצים המומחים על אופטימיזציה של האיזון הגליקמי, כמו גם לחץ דם ופרופיל שומנים, להפחתת או האטת התקדמות רטינופתיה סוכרתית.

מומלץ להתחיל בבדיקות סקר באמצעות הרחבת אישונים ובדיקת עיניים מקיפה ע”י רופא עיניים בתוך חמש שנים לאחר הופעת סוכרת מסוג 1 ובעת אבחנת סוכרת מסוג 2. בנשים עם סוכרת קודמת, המתכננות היריון, יש להשלים בדיקות סקר לפני היריון או במידה והדבר לא מבוצע, במהלך הטרימסטר הראשון.

בחולים עם סוכרת מכל סוג, בהעדר עדות לרטינופתיה, בדיקות עיניים מומלצות אחת לשנתיים. במידה ויש עדות לכל רטינופתיה, מומלץ להשלים בדיקת רשתית עם הרחבת אישונים לפחות פעם בשנה, ולעיתים קרובות יותר באלו בהם רטינופתיה מתקדמת או מסכנת את הראייה.

יש להסביר לנשים הרות או נשים המתכננות היריון על הסיכון להתפתחות ו/או התקדמות רטינופתיה במהלך ההיריון, ויש לעקוב אחריהן כל טרימסטר ולמשך שנה לאחר הלידה, בהתאם לדרגת הרטינופתיה.

טיפול לייזר (Laser Photocagulation) עדיין מהווה את עיקר הטיפול בחולים עם רטינופתיה סוכרתית פרוליפרטיבית בסיכון-גבוה ובחלק מהמקרים של רטינופתיה לא-פרוליפרטיבית חמורה. עם זאת, כיום, זריקות לתוך הזגוגית של מעכבי VEGF מיועדות למקרים של בצקת מקולארית על-רקע סוכרת, המאיימת על הראיה או מערבת ראיה מרכזית.

נוכחות רטינופתיה אינה מהווה התווית נגד לטיפול באספירין להגנה לבבית, מאחר ומהנתונים עולה כי אספירין אינו מעלה את הסיכון לדימום רשתית.

Diabetes Care. Published onlineFebruary 21, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה