Diabetes

מהו טיפול קו-ראשון הטוב ביותר בחולים עם סוכרת מסוג 2? (מתוך אתר Medscape)

ההנחיות העדכניות מטעם ה-European Society of Cardiology לטיפול במחלות לב וכלי דם בחולי סוכרת מדגישות את חשיבות הטיפול האופטימאלי מנקודת מבט קרדיווסקולארית, כאשר עדכונים שפורסמו כמעט בו-זמנית מטעם שני ארגונים מובילים בסוכרת התייחסו לנושא מזווית האיזון הגליקמי.

ההבדל הנ”ל הוביל לגישות שונות לטיפול בהיפרגליקמיה בחולים עם סוכרת מסוג 2. שני האיגודים לטיפול בסוכרת שפרסמו סדרת המלצות אחת, ה-American Diabetes Association וה-European Association for the Study of Diabetes, תמכו במתן מטפורמין כתרופה הראשונה בסולם הטיפול בחולים אלו. בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלה קרדיווסקולארית טרשתית מוכחת, מחלת כליות כרונית, או אי-ספיקת לב מומלץ תחילה טיפול במטפורמין, אלא אם ישנה התווית-נגד או שהטיפול אינו נסבל.

לאחר התחלת טיפול במטפורמין, רופא יכול לאחר מכן להוסיף תרופה שנייה לסוכרת מבין שתי משפחות תרופות שהוכחו לאחרונה כטיפול המפחית אירועים קרדיווסקולאריים ואירועים כלייתיים, תכשירים ממשפחת מעכבי SGLT-2 או אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1.

מנגד, הנחיות ה-ESC תמכו בהערכה ראשונית של הסיכון הקרדיווסקולארי בחולים עם סוכרת מסוג 2 עוד לפני התחלת טיפול תרופתי ובחולים בסיכון גבוה או בסיכון גבוה מאוד, ההנחיות ממליצות על התחלת טיפול במעכבי SGLT-2 או אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, ולהוסיף מטפורמין בחולים הנדרשים לטיפול נוסף לאיזון רמות הסוכר בדם.

ההנחיות גם ממליצות על התחלת מטפורמין בחולים ללא טיפול קודם עם סיכון קרדיווסקולארי בינוני. בחולים שכבר נוטלים מטפורמין, ההנחיות החדשות מטעם ESC תומכות בהוספת תכשיר נוסף בתרופה אחת מבין שתי המשפחות שהדגימו תועלת קרדיווסקולארית בחולים בסיכון קרדיווסקולארי גבוה או גבוה מאוד.

הגישה המוצגת בהנחיות ה-ESC מהווה שינוי גישה מג’ורי מהגישה המתמקדת בטיפול לאיזון רמות הסוכר בדם לטובת גישה המתמקדת בסיכון הקרדיווסקולארי.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה