Diabetes

נתונים חדשים ממחקר CREDENCE תומכים בבטיחות מתן מעכבי SGLT-2 בחולים עם מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם (Clin J Am Soc Nephrol)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Journal of the American Society of Nephrology מדווחים חוקרים על תוצאות ניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר CREDENCE, מהן עולה כי אין עדויות לסכנות בהמשך טיפול ב-Canagliflozin (אינווקנה) בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער שירד אל מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73מ2.

ממחקר CREDENCE (Canagliflozin and Renal Events in Diabetes with Established Nephropathy Clinical Evaluation) עלה כי Canagliflozin הפחית את הסיכון לכשל כלייתי ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כליות כרונית. אין נתונים רבים אודות השימוש במעכבי SGLT-2 בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73מ2 ובניתוח פוסט-הוק הנוכחי ביקשו החוקרים להתמקד באוכלוסיית חולים זו.

החוקרים מדווחים כי בעת ההקצאה האקראית, ב-174 מבין 4,401 חולים (4%) תועד קצב פינוי גלומרולארי משוער של מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

מהנתונים משבוע 3 עד שבוע 130 עולה הבדל של 66% בשיעור הירידה הממוצע בקצב הפינוי הגלומרולארי עם Canagliflozin בהשוואה לפלסבו (ממוצע עקומות של 1.30- לעומת 3.83- מ”ל/דקה/1.73 מ2 בשנה; הבדל של 2.54- מ”ל/דקה/1.73 מ2 בשנה; רווח בר-סמך 95% של 0.90-4.17). ההשפעות של Canagliflozin על התוצאים הכלייתיים וקרדיווסקולאריים ועל שיעורי התמותה היו דומות בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של מעל או מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

שיעור אירועי כשל כלייתי במשתתפים עם קצב פינוי גלומרולארי של מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73 מ2 (יחס סיכון של 0.67, רווח בר-סמך 95% של 0.35-1.27) היה דומה לזה שתועד בחולים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער גבוה יותר (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.91, p=0.80).

החוקרים לא זיהו הבדלים באירועים חריגים כלייתיים או נזק כלייתי חד על-רקע טיפול ב- Canagliflozin בין משתתפים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של מעל או מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

ממצאי המחקר הנוכחי מעידים כי Canagliflozin הביא להאטת התקדמות מחלת כליות, ללא עליה בסיכון לנזק כלייתי חד, גם בקרב משתתפים עם קצב פינוי גלומרולארי משוער של מתחת ל-30 מ”ל/דקה/1.73 מ2.

Clin J Am Soc Nephrol. Published online November 19, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך