Diabetes

ירידה בסיכון לאירועים קרדיווסקולריים בחולי סוכרת סוג 2 לאחר הוספה של מעכבי SGLT2 לטיפול ב- GLP-IRA בהשוואה להוספת סולפניל אוריאה (מתוך CIRCULATION)

מאת נעה גנזבורג, Bsc

ממצאי מחקר עוקבה גדול בתנאי עולם אמיתי נראה כי מטופלים עם סוכרת סוג 2 שקיבלו GLP-1RA, והוסיפו נטילה של SGLT2i הדגימו ממצאים של תועלת קרדיווסקולרית טובה יותר בהשוואה להוספה של sulfonylurea לטיפול הבסיס. לדברי החוקרים, עדויות להשפעה קרדיווסקולרית חיובית הוצגו בעבר בחולי סוכרת סוג 2 בנטילת תרופות מסוימות מסוג GLP-1RA ( ר”ת של Several glucagon-like peptide agonists) ותרופות ממשפחת SGLT2i (ר”ת של sodium-glucose co-transporter 2 inhibitors). הממצאים הללו, ממחקרים מבוקרים ואקראים גדולים, הודגמו בחולים עם מחלות קרדיווסקולריות או עם מספר גורמי סיכון. עם זאת, רק מספר מועט של מחקרים בדקו אם שילוב של התרופות הללו יביא לממצאים קרדיווסקולריים טובים אף יותר. במקרה כאן, החוקרים בחנו את הוספת הטיפול ב-SGLT2i לטיפול ב-GLP-1RA. הם כללו מטופלים שהחלו ליטול SGLT2i או sulfonylureas  בנוסף לטיפול ב-GLP-1RA .

יעדי המחקר העיקריים שהוצבו היו ממצאים קרדיווסקולריים (CCE– ר”ת composite cardiovascular endpoint– אוטם שריר הלב, שבץ, ותמותה מכל סיבה) וכן אשפוז בשל אי ספיקת לב. הנתונים שנכללו במחקר, מ-3 מאגרי מידע, היו מ-  12,584 זוגות מותאמים, בגיל הממוצע 58.3 שכמחציתם (48.2%) היו גברים. במשתתפים נרשמו 107 אירועי CCE ושיעור היארעות ל-1000 שנות אדם (IR) היה 9.9 בקרב המשתתפים שהוסיפו SGLT2i למשטר הטיפולים, לעומת 129 אירועים עם IR 13, במטופלים שהחלו ליטול sulfonylurea  , ממצא שחושב ליחס סיכונים (HR) של 0.76.   לדברי החוקרים, הירידה ב-CCE אירעה בשל ירידה מספרית בסיכון של לאוטם שריר הלב (HR 0.71) ולתמותה מכל סיבה אבל הם מציינים כי לא הייתה ירידה בסיכון לשבץ. עבור היעד השני, נרשמו 141 אירועי אשפוז בשל אי ספיקת לב (עם IR 13) במטופלים שהוסיפו  SGLT2i לעומת 206 אירועים (IR 20) באלו שהוסיפו טיפול ב-sulfonylurea לטיפול הבסיס; אלו חושבו כ-HR 0.65 מאוגד ומתואם.

הם מסכמים כי בעוקבה גדולה זו, בתנאי עולם אמיתי, מטופלים עם סוכרת סוג 2 שקיבלו GLP-1RA, והוסיפו נטילה של SGLT2i הדגימו ממצאים של תועלת קרדיווסקולרית טובה יותר בהשוואה להוספה של sulfonylurea; עוצמת הירידה הודגמה באופן דומה בסיכון לאירועים קרדיווסקולרים במחקרים שבחנו את ההשפעה של SGLT2i לעומת פלצבו במטופלים בהם השימוש ב-GLP-1RA בתחילת המחקר היה מינימלי.

https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.120.047965 , CIRCULATION 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה