חדשות

תזונה בריאה עשויה להפחית את הסיכון להפרעות זקפה (JAMA Network Open)

15/12/2020

 

בקרב גברים המקפידים על הרגלי תזונה נכונה ייתכן סיכון מופחת להתפתחות הפרעות בתפקודי זקפה בגיל מבוגר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

 

להערכת האפשרות כי דיאטה עשויה להשפיע על הסיכון להפרעות זקפה, חוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,469 אנשי צוות רפואי בארצות הברית שהיו בגילאי 40-75 שנים בעת הגיוס למחקר, החל משנת 1986, אשר גילם הממוצע בתחילת המחקר עמד על 62 שנים. משך המעקב הממוצע עמד על 10.8 שנים.

 

המשתתפים במחקר הפרוספקטיבי מילאו שאלוני תזונה כל ארבע שנים ושאלונים אחרים שכללו שאלות אודות אורח החיים, תוצאים רפואיים ותרופות כל שנתיים. היארעות הפרעות זקפה נבחנה באמצעות שאלונים בשנים 2000, 2004, 2008 ו-2012.

 

איכות התזונה נקבעה על-בסיס מדד AHEI (Alternative Healthy Eating Index) ומדד Mediterranean Diet Score .

 

בקרב גברים בחמישון העליון של מדדי Mediterranean Diet ו-AHEI תועד הסיכון הנמוך ביותר להיארעות הפרעות בתפקודי זקפה, בהשוואה לאלו בחמישון התחתון, בפרט בגברים מתחת לגיל 60 (יחס סיכון של 0.78). מגמה דומה תועדה עבור מדדי Mediterranean Diet הגבוהים ביותר בגברים בגילאי 60-70 שנים (יחס סיכון של 0.82) ובאלו בגילאי 70 שנים ומעלה (יחס סיכויים של 0.93).

 

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על ירידה של 22% בסיכון להפרעות זקפה בקרב גברים המקפידים על הרגלי התזונה הבריאים ביותר.

 

JAMA Network Open, online November 13, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני