Erectile dysfunction

נתונים חדשים מעידים כי הסיכון למיוקרדיטיס בספורטאי עילית לאחר COVID-19 נמוך מכפי שסברו בעבר (מתוך אתר Medscape)

משני מחקרים תצפיתיים חדשים עולה כי שיעורי היארעות מיוקרדיטיס בספורטאי עילית המחלימים מ-COVID-19, לפחות על-פי בדיקת CMR (Cardiac Magnetic Resonance), עשויים להיות נמוכים משמעותית בהשוואה לדיווחים קודמים.

הממצאים מעידים כי ממצאים בבדיקת CMR האופייניים ללב של ספורטאי עילית, כולל רימודלינג של שריר הלב עקב אימוני ספורט, עשויים להתפרש כעדות למיוקרדיטיס בספורטאים המחלימים מזיהום בנגיף הקורונה.

שני המחקרים כללו הערכה רטרוספקטיבית של ספורטאים באוניברסיטה אשר השלימו בדיקות CMR בזמן החלמה מזיהום בנגיף הקורונה, אשר היו ללא תסמינים או הציגו תסמינים קלים בלבד. בכל המשתתפים לא הייתה עדות למיוקרדיטיס בתרשים אק”ג או בבדיקת טרופונין.

באחד המחקרים דווח על שיעורי היארעות מיוקרדיטיס הנמוכים מ-2% לפי בדיקת CMR מבין 145 מקרים כאלו, עדות לדיוק הנמוך של בדיקת ההדמיה וספק בכל הנוגע לשימושיות הבדיקה להערכת ספורטאים ללא תמונה קלינית או בדיקות עזר חריגות התומכת באבחנה של מיוקרדיטיס.

חלק מהבעיה נובע מכך שמיוקרדיטיס, לפחות עקב וירוסים אחרים, הינו גורם סיכון למוות פתאומי בספורטאים תחרותיים ולכן לא רוצים לפספס אבחנה זו.

אין נתונים בכדי לקבוע אם מדיניות של השלמת בדיקת CMR באופן שגרתי בספורטאי עילית שנמצאו חיוביים לנגיף הקורונה עדיפה על שימוש סלקטיבי יותר המבוסס על תסמינים או בדיקות סקר אחרות. עם זאת, השאלה הבוערת יותר היא האם בכלל יש מקום לבדיקת CMR בחולים עם תרשים אק”ג תקין וללא עליית טרופונין.

במחקר השני נכללות שתי קבוצות ביקורות והממצאים מעידים בדומה על היארעות נמוכה של מיוקרדיטיס בבדיקת CMR של ספורטאים עם אבחנה לאחרונה של COVID-19. אחת מקבוצות הביקורת כללה ספורטאים באוניברסיטה שהשלימו בדיקות הדמיה לפני הזיהום הנגיפי והקבוצה השנייה כללה מבוגרים בריאים, שאינם ספורטאים.

החוקרים מצאו שיעורים דומים של מיוקרדיטיס לפי בדיקת CMR בקרב הספורטאים עם COVID-19 ובקרב הספורטאים הבריאים. רק ב-3% מהספורטאים עם זיהום בנגיף הקורונה זוהו הסימנים המעלים חשד למיוקרדיטיס בבדיקת CMR.

החוקרים מסכמים וכותבים כי היארעות מיוקרדיטיס בקרב ספורטאים היא הרבה יותר נמוכה מכפי שסברו בעבר. אעפ”י כן, ספורטאים עם מיוקרדיטיס לפי בדיקת CMR לא היו מאובחנים כלל במידה והפרוטוקול לא היה כולל את בדיקת ההדמיה, ממצא המעלה חששות מפני פספוס האבחנה.

Circulation. Published online December 17, 2020

JAMA Cardiol. Published online January 14, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה