Fractures

הנחיות חדשות לניהול תסמונת דלקתית רב-מערכתית על-רקע COVID-19 בילדים (מתוך המלצות ה-ACR)

לתסמונת דלקתית רב-מערכתית (Multisystem Inflammatory Syndrome) על-רקע זיהום COVID-19 בילדים מספר מאפיינים דומים ומספר הבדלים ממחלת קוואסקי ונדרש ניהול קליני שונה, כך על-פי טיוטת הנחיות מטעם ה-American College of Rheumatology.

ישנם הבדלים בגיל, תסמינים, התייצגות וביטויים לבביים מסוימים ממחלת קוואסקי והטיפול הקליני במחלה דורש מעקב אק”ג סדיר עם טיפול באספירין במינון נמוך וטיפול בנוגדי-קרישה. יתרה מזאת, בחולים עם תסמינים חמורים יותר ייתכן ויהיה מקום להמליץ על טיפול אימונותרפי.

המלצות אלו פותחו ע”י צוות משימה מטעם ה-ACR והמסמך כולל גם התייחסות למאפיינים דומים ושונים בין התסמונת הדלקתית הרב-מערכתית על-רקע COVID-19 ובין מחלת קוואסקי. מאפיינים קליניים חופפים כוללים מעורבות לחמיות, ממצאים בחלל הפה והלוע (שפתיים אדומות ו/או סדורות, לשון תות), פריחה נפיחות ו/או אודם בכפות הידיים והרגליים והגדלת קשריות לימפה צוואריות.

עם זאת, ילדים עם התסמונת הרב-מערכתית על-רקע COVID-19 מתייצגים בטווח גילאים רחב יותר, מציגים תסמינים גסטרואינטסטינאליים ונוירולוגיים נרחבים יותר, עם שכיחות גבוהה יותר של הלם והפרעות בתפקוד הלבבי, כולל הפרעות קצב לב והפרעה בתפקוד החדר, בהשוואה לילדים עם מחלת קוואסקי.

בנוסף, היארעות תסמונת דלקתית רב-מערכתית בילדים הייתה נמוכה יותר בילדים לבנים, בהשוואה לאלו ממוצא אפריקאי או היספאני.  חולים עם תסמונת דלקתית רב-מערכתית התייצגו עם ספירת טסיות נמוכה יותר, ספירת לימפוציטים נמוכה יותר ורמות CRP גבוהות יותר, בהשוואה לחולים עם מחלת קוואסקי. יתרה מזאת, לא ידוע אם היארעות מפרצת בעורק הכלילי שונה בחולים עם התסמונת הדלקתית הרב-מערכתית על-רקע COVID-19 מזו שתועדה בחולים עם מחלת קוואסקי.

הניהול הלבבי של המחלה בילדים צריך לכלול אק”ג, אשר יבוצע לפחות כל 48 שעות כאשר החולים מאושפזים ובמהלך המעקב.

צוות המשימה ממליץ עוד על טיפול במינון נמוך של אספירין (עד 81 מ”ג) למניעת קרישי דם בחולים עם תסמונת דלקתית רב-מערכתית על-רקע COVID-19 או מאפיינים דמויי-קוואסקי, כמו גם ספירת טסיות גבוהה (מעל 450,000 תאים/מיקרוליטר). יש להמשיך בטיפול עד התנרמלות ספירת הטסיות ועדות לעורקים כליליים תקינים לאחר מעל 4 שבועות מהאבחנה. עם זאת, יש להימנע מהטיפול באספירין בחולים עם ספירת טסיות של עד 80,000 תאים/מיקרוליטר.

בילדים עם תסמינים חמורים של COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להמליץ על טיפול אימונותרפי, ייתכן בשילוב עם גלוקוקורטיקואידים כנגד התהליך הדלקתי. בנוסף לתסמונת מצוקה נשימתית חדה והלם/הפרעה בתפקוד לבבי, סמנים אחרים כוללים עליה ברמות LDH, d-Dimer, IL-6, IL-2R ו/או פריטין, ירידה בספירת לימפוציטים, אלבומין ו/או טסיות.

בהעדר מחקרים אקראיים או השוואתיים להערכת טיפול אימונו-מודולטורי, הכותבים ממליצים על Anakinra (קינרט) כטיפול אימונותרפי ראשון בילדים עם COVID-19 ותגובה דלקתית מופרזת. Tocilizumab (אקטמרה) עשוי להיות יעיל בהפחתת שיעורי התמותה ואשפוז ביחידות טיפול נמרץ של חולים עם דלקת ריאות חמורה על-רקע COVID-19 וסימנים לתגובה דלקתית מופרזת, בהשוואה לטיפול סטנדרטי, אם כי צוות המשימה מציין סיכון מוגבר לזיהומים חיידקיים.

עם זאת, אין עדויות מספקות בכדי לתמוך בשימוש בתכשירים אימונו-מודולטוריים אחרים, אלא אם הטיפול בגלוקוקורטיקואידים, מעכבי IL-1 ו/או IL-6 אסורים לשימוש או כשלו.

מתוך הנחיות ה-ACR

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    טיפול ב-Lanadelumab מפחית התקפי אנגיואדמה תורשתית (J Allergy Clin Immunol)

    בחולים עם אבחנה של אנגיואדמה תורשתית תועדה ירידה בשיעור ההתקפים החודשי עם טיפול ב- Lanadelumab, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology. לאחר שלושה שבועות, תועדה ירידה של 80% בשיעור התלקחויות אנגיואדמה תורשתית. הניתוח המלא של מחקר EMPOWER בשלב 4 כלל 113 חולים (גיל […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה