Gastric cancer

השוואת תוצאות טיפול ב-Pembrolizumab אל מול טיפול כימותרפי בחולים עם סרטן קיבה מתקדם (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

טיפול ב- Pembrolizumab (קיטרודה) עשוי לשפר כחלופה לטיפול כימותרפי סטנדרטי בחולים עם ממאירות מתקדמת של הקיבה או צומת וושט-קיבה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology). מהממצאים עולה כי Pembrolizumab היה לא-נחות בהשוואה לטיפול כימותרפי סטנדרטי בהשפעה על ההישרדות הכוללת.

מחקר KEYNOTE-062 הינו מחקר בשלב III, שכלל 763 חולים עם סרטן קיבה מתקדם, אשר חולקו באקראי ביחס 1:1:1 לאחת משלוש זרועות טיפול: Pembrolizumab במינון 200 מ”ג, אחת לשלושה שבועות, למשך עד שנתיים; Pembrolizumab עם טיפול כימותרפי (Cisplatin ו-5-FU), במהלך חמישה ימים כל שלושה שבועות (או Capecitabone במשך שבועיים, אחת לשלושה שבועות, בהתאם להנחיות המקומיות), או לפלסבו שניתן אחת לשלושה שבועות עם טיפול כימותרפי.

בכל החולים במחקר תועד מדד PD-L1 CPS של אחד ומעלה, כאשר ב-281 (37% מהמשתתפים) תועד מדד של 10 ומעלה. בנוסף, כל המקרים היו שליליים ל-HER2.

התוצא העיקרי של המחקר היה הישרדות כוללת של חולים עם מדד CPS של 1 ומעלה ומדד של 10 ומעלה בקרב אלו שטופלו ב- Pembrolizumab, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד, כמו גם הישרדות ללא-התקדמות בחולים עם מדד CPS של 1 ומעלה בקבוצת טיפול ב- Pembrolizumab עם כימותרפיה, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד.

תוצאי סיום משניים כללו את שיעורי התגובה הכוללת בחולים עם מדד CPS של 1 ומעלה תחת טיפול ב- Pembrolizumab עם כימותרפיה, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד. עוד בחנו החוקרים את בטיחות הטיפולים התרופתיים.

בקרב חולים עם מדד CPS של 1 ומעלה, ההישרדות הכוללת עם Pembrolizumab הייתה לא-נחותה בהשוואה לטיפול כימותרפי, עם חציון הישרדות כולל של 10.6 חודשים עם Pembrolizumab , לעומת 11.1 חודשים עם טיפול כימותרפי.

עם זאת, באלו עם מדד CPS של 10 ומעלה תועדה הישרדות טובה יותר עם Pembrolizumab. חציון ההישרדות הכולל עמד על 17.4 חודשים עם Pembrolizumab, בהשוואה ל-10.8 חודשים עם טיפול כימותרפי (יחס סיכון של 0.69).

החוקרים מסבירים כי משלב Pembrolizumab עם כימותרפיה לא הוביל לשיפור התוצאות, בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד. ההישרדות הכוללת וההישרדות ללא-התקדמות מחלה היו דומים בהשוואה לטיפול כימותרפי בלבד, ללא תלות במדד CPS, אם כי תועדה מגמה טובה יותר עם הטיפול המשולב.

אירועים חריגים חמורים היו הכי פחות נפוצים בקרב חולים שטופלו ב- Pembrolizumab בלבד. בקרב אלו שטופלו ב- Pembrolizumab תועדו פחות אירועים חריגים ופחות אירועים בדרגה 3-5 ושיעור נמוך יותר של חולים הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי.

אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה תועדו ב-17% מהמטופלים ב- Pembrolizumab, 73% מאלו תחת משלב Pembrolizumab עם כימותרפיה ו-69% מאלו בקבוצת טיפול כימותרפי בלבד. האירועים החריגים הנפוצים ביותר כללו בחילות ועייפות, כאשר תגובות בתיווך מערכת החיסון ותגובות באתר העירוי תועדו ב-21% מהחולים תחת Pembrolizumab והיו לרוב בדרגה 1. פרופיל הבטיחות של Pembrolizumab תאם לדיווחים קודמים.

החוקרים מאמינים כי ממצאי המחקר מעידים על הפוטנציאל של טיפול אימונותרפי כתחליף לטיפול כימותרפי במקרים אלו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה