Glaucoma

דיאטת שומנים מקטינה את הסיכון לגלאוקומה (Am J Clin Nutr)

ממצאיהם של שני מחקרים פרוספקטיבים גדולים מצביעים על כך שדיאטה עשירה בחומצות שומן שאינן רוויות (polyunsaturated fats) מסוג n-6 ודלה בחומצות מסוג n-3 עשויה להגן כנגד primary open-angle glaucoma (POAG).

אנלוגים של פרוסטגלינדין F2 אלפא, כמו latanoprost, מפחיתים בצורה יעילה את הלחץ התוך עיני ומשמשים לטיפול בגלאוקומה. החוקרים שיערו ששינוי היצור האנדוגני של הפרוסטגלנדינים בעין באמצעות שינוי הפרופיל השומני בדיאטה עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות גלאוקומה באנשים בריאים.

במחקר נבדקה צריכת השומן בדיאטה של 76,199 נשים שהשתתפו במחקר ה- Nurses’ Health Study ושל עוד 40,306 גברים מה- Health Professionals Follow-Up Study. כל המשתתפים לא סבלו מגלאוקומה בכניסה למחקר ונמצאו במעקב 10 שנים או יותר.

במהלך המעקב התגלו 474 מקרים של POAG. בעוד שלא נמצא קשר בין השמנה או בין צריכה של השומנים העיקריים בדיאטה לבין הסיכון לפתח POAG, נמצאה אסוציאציה חיובית מרומזת בין יחס גבוה בדיאטה של חומצות שומן שאינן רוויות מסוג n-3 לחומצות מסוג n-6 לבין גלאוקומה עם זווית פתוחה. הקשר היה חזק יותר כאשר היה מדובר ב-POAG על רקע מתח גבוה.

החוקרים ציינו שמדובר בעדות ראשונה לקשר הזה ולכן דרושים מחקרים נוספים על מנת לחזק את הממצאים.

Am J Clin Nutr 2004;79:755-764

לידיעה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה