Glaucoma

האם לחץ הדם משפיע על מבנה הדיסק האופטי במטופלים ללא גלאוקומה? (מתוך American Journal of Ophthalmology)

ממחקר חתך רוחבי המבוסס על אוכלוסייה שנערך לאחרונה, עולה כי במטופלים ללא גלאוקומה, לחץ דם דיאסטולי נמוך מ-90 מ”מ כספית שהושג תודות לטיפול נגד יתר לחץ דם קשור ל- cupping מוגבר ולירידה באזור ה-rim בדיסק האופטי. המחקר פורסם בכתב העת האמריקאי לרפואת עיניים (The American Journal of Ophthalmology).

החוקרים בדקו את הקשר שבין מצב לחץ הדם למבנה הדיסק האופטי (optic disk), כפי שהוא הוערך על ידי Heidelberg Retina Tomograph (HRT), במטופלים שאינם סובלים מגלאוקומה.

המשתתפים שנכללו במחקר היו משתתפים עוקבים מתוך מחקר גדול שנקרא the Thessaloniki Eye Study. למשתתפים נערכו הדמיות HRT של הדיסק האופטי ומדידות לחץ דם. יתר לחץ דם הוגדר כלחץ דם סיסטולי (SBP) גבוה או שווה ל-140 מ”מ כספית, לחץ דם דיאסטולי (DBP) גבוה או שווה ל-90 מ”מ כספית, או שניהם.

המשתתפים חולקו ל-3 קבוצות בהתאם לערכי ה-SBP וה-DBP. החוקרים השתמשו במבחן Kruskal-Wallis כדי להשוות בין 3 הקבוצות בנוגע למשתנים של ה-HRT. כמו כן, החוקרים השתמשו ב- Regression models כדי לבצע התאמות על פי גיל, מין, גובה, גודל הדיסק, לחץ תוך עיני, מחלות קרדיווסקולריות, סכרת ומשך הטיפול כנגד יתר לחץ דם, וזאת בנוגע לכל אחד מהמשתנים ב-HRT ובכדי להשוות את הערכים בין הקבוצות השונות.

החוקרים ציינו כי סך הכל נכללו 232 מטופלים בניתוח התוצאות. על פי הדיווח, אזור ה- rim היה שונה במידה משמעותית בין הקבוצות, כאשר ה-DBP נחשב לקריטריון לסיווג המטופלים. בנוסף, תוך שימוש ב- regression models, אזור ה-cup והיחס שבין ה-cup לדיסק (cup-to-disk ratio) היה גבוה יותר במטופלים עם DBP נורמלי שהושג תודות לטיפול, וזאת בהשוואה הן למטופלים עם DBP גבוה והן למטופלים עם DBP נורמלי ללא טיפול.

החוקרים סיכמו באומרם כי במטופלים ללא גלאוקומה, לחץ דם דיאסטולי נמוך מ-90 מ”מ כספית שהושג תודות לטיפול נגד יתר לחץ דם קשור ל- cupping מוגבר ולירידה באזור ה-rim בדיסק האופטי. לדברי החוקרים, יש לבדוק מידע זה במחקר שמטרתו תהיה להגדיר את התפקיד של מצב לחץ הדם כגורם בלתי תלוי הגורם לשינויים בדיסק האופטי ו/או מהווה גורם התורם לנזק בשל גלאוקומה.

לידיעה המלאה

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה