HPV

הנחיות חדשות כוללות המלצות לטיפול קרינתי כנגד סרטן צוואר הרחם (Pract Radiat Oncol)

בנשים עם סרטן צוואר רחם בשלב מוקדם ובסיכון גבוה יש מקום לטיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום עם הקרנות לאחר ניתוח לכריתת הרחם, בעוד שטיפול קרינתי אדג’וונטי מספק בנשים עם מחלה בסיכון בינוני, כך עולה מהנחיות חדשות מטעם ה-ASTRO (American Society for Radiation Oncology).

כטיפול דפיניטיבי למחלה בשלב IB3 עד IVA לפי סיווג FIGO, ההמלצה היא לשלב טיפול כימותרפי וקרינתי. במקרים של מחלה בשלב IA1 עד IB2 שאינה-נתיחה, טיפול קרינתי בלבד או טיפול כימותרפי-קרינתי קיבל תמיכה מותנית מצד חברי הפאנל. הטכניקה המומלצת לקרינה חיצונית הינה IMRT (Intensity-Modulated Radiation Therapy) מאחר ובעלת פרופיל רעילות טוב יותר.

ההמלצות נוגעות גם לשימוש הולם בברכיתרפיה, טכניקת טיפול קרינתי, מינון אופטימאלי ופרקציות קרינה, כמו גם ניהול רעילות על-רקע הקרנות.

מעבר להנחיות לטיפול אדג’וונטי וטיפול דפיניטיבי, פאנל המומחים קבע מספר המלצות נוספות, בהן שימוש בטכניקת IMRT להקרנות לאחר ניתוח ומתן דחף ברכיתרפיה לכלל הנשים שקיבלו טיפול קרינתי דפיניטיבי או כימותרפי-קרינתי. עוד נקבעה המלצה מותנית למתן ברכיתרפיה לאחר-ניתוח נשים עם שולי ניתוח חיוביים.

Pract Radiat Oncol 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה