Head and Neck Cancer

האם צריכת קפה מפחיתה את הסיכון לממאירויות של הראש והצוואר? (מתוך Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention)

צריכת משקאות קפה המכילים קפאין מלווה בסיכון מופחת לממאירויות של הראש והצוואר, כך עולה מניתוח ממצאים ממחקרי מקרה-ביקורת, שפורסמו ב-Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עישון וצריכת אלכוהול הינם גורמי סיכון עיקריים לממאירויות של חלל הפה, הלוע והגרון (ממאירויות ראש וצוואר), וביחד אחראיים לכ-75% מהמקרים המאובחנים בצפון אמריקה ואירופה; עם זאת, גורמי תזונה והרגלי חיים אחרים, כולל סוגי משקאות אחרים, עשויים לשחק תפקיד. מעט מחקרים בחנו את הקשר בין צריכת קפה ותה ובין ממאירויות ראש וצוואר, עם תוצאות לא-עקביות.

החוקרים בחנו את הממצאים בתשעה מחקרי מקרה-ביקורת להערכת ממאירויות ראש וצוואר, עם סך כולל של 5139 חולי סרטן ו-9028 ביקורות.

החוקרים זיהו קשר שלילי בין צריכת קפה המכיל קפאין ובין הסיכון לממאירויות של חלל הפה והלוע. בהשוואה לאלו שלא צרכו קפה, יחס הסיכויים עם כל כוס קפה ביום עמד על 0.96 (95% CI = 0.94-0.98) ו-0.61 (95% CI = 0.47-0.80) עם צריכת למעלה מארבע כוסות קפה ביום. יחס הסיכויים לממאירות בחלל הפה עמד על 0.46 (95% CI = 0.30-0.71), 0.58 לממאירויות של האורופרינקס/היפופרינקס (95% CI = 0.41-0.82) ו-0.61 לממאירויות לא-ספציפיות של חלל הפה/הלוע (95% CI = 0.37-1.01). הממצאים היו דומים עם משתנים שונים שנבחנו במסגרת המחקר.

לא נמצא קשר בין סרטן הגרון ובין צריכת קפה (OR = 0.96,  95% CI = 0.64-1.45 באלו השותים מעל 4 כוסות קפה ביום, בהשוואה לאלו שאינם צורכים קפה). לא זוהתה עליה בסיכון לממאירות עם צריכת קפה נטול-קפאין, אך אין מספיק נתונים לניתוח מעמיק. לא תועד קשר בין צריכת תה ובין הסיכון לממאירויות ראש וצוואר.

ממצאי הסקירה תומכים בהשערה לפיה קיים קשר שלילי בין צריכת קפה, המכיל קפאין, ובין הסיכון לממאירויות של חלל הפה והלוע.

מגבלות הסקירה כוללות הטיה אפשרית, ערפלנים, הטרוגניות בין מחקרים שנבחרו והעדר נתונים באיכות טובה אודות משך צריכת הקפה או גורמי חשיפה חשובים אחרים במספר מחקרים.

לאור השכיחות הגבוהה של צריכת קפה , ושיעורי ההישרדות הנמוכים של ממאירויות ראש וצוואר, חשוב לקבוע אם מדובר בקשר סיבתי.

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. Published online June 22, 2010

לידיעה במדסקייפ

רוצים להביע את דעתכם? בואו להשתתף בדיון בפורום e-med.healthclub

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה