Head and Neck Cancer

תוצאות מבטיחות לטיפול אימונותרפי משולב כנגד קרצינומות נוירו-אנדוקריניות (מתוך כנס ה-AACR)

בחולים עם גידולי NEC (Neuroendocrine Carcinoma) תועדה תגובה קלינית טובה לטיפול במשלב של שני תכשירים אימונותרפיים Ipilimumab (יירבוי) עם Nivolumab (אופדיבו), כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-American Association for Cancer Research.

החוקרים השלימו מחקר בשלב 2, אשר כלל קבוצות חולים שונות עם הגידולים הנדירים, אשר טופלו ב-Ipilimumab במינון 1 מ”ג/ק”ג כל שישה שבועות ו-Nivolumab במינון 240 מ”ג, אחת לשבועיים.  במהלך כנס ה-AACR הוצגו הנתונים מקבוצת החולים עם גידולים נוירו-אנדוקריניים בלבד, ללא חולים עם גידולים נוירו-אנדוקריניים של הלבלב אשר נבחנו במדגם נפרד.

החוקרים מדווחים כי מבין 32 חולים עם גידולים נוירו-אנדוקריניים, 18 חולים (56%) אובחנו עם מחלה בדרגה גבוהה. האתרים הנפוצים ביותר כללו את מערכת העיכול (47%) והריאות (19%). החולים קיבלו חציון של שני קווי טיפול קודמים.

תגובות לטיפול דווחו בכלל האוכלוסיה וזוהו רק בחולים עם קרצינומה בדרגה גבוהה (שיעורי תגובה אובייקטיבית של 44%); לא תועדו מקרי תגובה בקרב חולים עם גידולים בדרגה נמוכה.

החוקרים מדווחים כי התגובות של גידולים בדרגה-גבוהה זוהו ללא תלות במקור הגידול. באשר לגידולים ריאתיים בדרגה גבוהה, שיעורי התגובה האובייקטיביים עמדו על 66% (2 מבין 3 חולים); בעוד ששיעורי התגובה של גידולים לא-ריאתיים בדרגה-גבוהה עמדו על 40% (6 מבין 15 חולים) ושיעורי התגובה של גידולים במערכת העיכול (פרט לגידולי לבלב) בדרגה גבוהה עמדו על 25% (2 מבין 8 חולים).

חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 30% לאחר שישה חודשים וחציון ההישרדות הכוללת עמד על 11 חודשים.

באשר לשאלה מדוע גידולים בדרגה נמוכה לא הגיבו לטיפול, החוקרים משערים כי ייתכן והתגובה לטיפול במעכבי בקרה חיסונית של בקרצינומות בדרגה-גבוהה נוגעת לנטל המוטאציות הנרחב במקרים אלו.

האירועים החריגים הנפוצים עם הטיפול המשולב כללו עייפות (30%) ובחילות (27%). תופעות הלוואי הנפוצות על-רקע פעילות מערכת החיסון כללו תת-פעילות של בלוטת התריס (31.3%) ועליה בריכוז AST (25%). תופעות הלוואי הנפוצות בדרגה 3 או 4 כללו עליה בריכוזי ALT (9%) ו-AST (6.3%). קוליטיס בדרגה גבוהה תועדה ב-6.2% מהחולים. לא תועדו מקרי תמותה.

מהנתונים הללו עולה כי לטיפול אימונותרפי פוטנציאל רב לשמש כטיפול באוכלוסיה זו. עם זאת, דרושים נתונים נוספים בנושא.

מתוך כנס ה-AACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה