Head and Neck Cancer

היעילות והבטיחות של Baricitinib בחולים מאושפזים עם COVID-19 בדרגה חמורה (European Journal of Hospital Pharmacy)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Hospital Medicine מדווחים חוקרים מספרד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים שטופלו ב- Baricitinib (אולומיאנט) כנגד COVID-19 בדרגה חמורה תועד שיפור בתוצאות, ללא תופעות לוואי משמעותיות, כאשר כל המטופלים בתרופה שרדו את הזיהום הנגיפי.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Baricitinib כנגד COVID-19 בדרגה חמורה עם תסמונת סערת ציטוקינים. המחקר הרטרוספקטיבי כלל חולים מאושפזים שטופלו ב- Baricitinib כנגד זיהום חמור בנגיף הקורונה. החוקרים בחנו את התוצאים הקליניים והגדירו שיפור קליני בסולם של 1-8 ביום 1 לעומת יום 14 (1 = חולה לא מאושפז וללא מגבלה בפעילות; 8 = תמותה), הישרדות כוללת, מרווח זמן עד החלמה מתחילת טיפול ב- Baricitinib (מספר ימים עד לשחרור מבית החולים) ומדדים מעבדתיים הקשורים עם פרוגנוזה גרועה של COVID-19. עוד נאספו נתונים אודות אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי.

מדגם המחקר כלל 43 חולים (70% גברים, גיל ממוצע של 70 שנים) אשר טופלו ב- Baricitinib כל יום למשך שישה ימים. מבין המשתתפים במחקר, 36 חולים טופלו בקורטיקוסטרואידים (84%).

החוקרים מדווחים כי השיפור הקליני הממוצע עמד על 3 נקודות, שיעורי ההישרדות לאחר 30 ימים ו-60 ימים עמדו על 100% ומשך הזמן עד להחלמה עמד על 12 ימים מתחילת טיפול ב- Baricitinib.

מהנתונים עולה כי לא תועדו תופעות לוואי בעלי עניין וכל גורמי הסיכון לפרוגנוזה שלילית השתפרו לאחר 14 ימים: רמות Interleukin-6, C-reactive protein, פריטין, לימפוציטים, טסיות ו-D-dimer.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים אקראיים במטרה לאשר את התועלת הקלינית של Baricitinib באוכלוסיה זו.

European Journal of Hospital Pharmacy Published Online First: 28 July 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה