Hypertension

התועלת הקלינית והבטיחות של דנרבציה כלייתית בחולים עם יתר לחץ דם חמור (J Clin Hypertens)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי דנרבציה כלייתית הינה גישה בטוחה ויעילה לטיפול בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול תרופתי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התועלת הקלינית של דנרבציה כלייתית עדיין מצויה תחת דיון מאחר ומחקרים אקראיים ומבוקרים הדגימו תוצאות לא-עקביות. במחקר הרטרוספקטיבי הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות הקליניות של דנרבציה כלייתית, תוך דגש על לחץ הדם במרפאה, קצב הלב ושינויים בתפקוד הכלייתי.

מדגם המחקר כלל חולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול (לחץ דם של 140/90 מ”מ כספית ומעלה תחת טיפול בשלוש תרופות לאיזון לחץ הדם, כולל משתנים), אשר הופנו לדנרבציה כלייתית בבית חולים בציריך והיו במעקב למשך עד 36 חודשים. דנרבציה כלייתית בוצעה באמצעות שלוש מערכות דנרבציה שונות.

התוצא העיקרי היה שינוי עקבי בלחץ הדם במרפאה, קצב לב וריכוז קריאטינין בדם לאחר חודש, 6, 12, 24 ו-36 חודשים מהפרוצדורה.

המחקר כלל 58 חולים שהשלימו דנרבציה כלייתית בין אוגוסט 2010 ועד דצמבר 2017. לאחר הוצאת חולים לא-מתאימים, מדגם המחקר כלל 50 חולים.

מהנתונים לאחר 36 חודשים עולה כי השינוי הממוצע בלחץ הדם הסיסטולי עמד על 26.4- מ”מ כספית והשינוי הממוצע בלחץ הדם הדיאסטולי עמד על 8.8- מ”מ כספית (p<0.001). קצב הלב במרפאה לא הדגים כל שינוי לאורך המעקב. ריכוז קריאטינין בדם עלה מ-90.6 מיקרומול/ליטר בתחילת המחקר ל-102.1 מיקרומול/ליטר לאחר 36 חודשים.

לא תועדו אירועים חריגים מג’וריים במהלך המעקב.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את המקום של דנרבציה כלייתית במסגרת הטיפול ביתר לחץ דם.

J Clin Hypertens (Greenwich). 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה