Hypoglycemia

בעולם האמיתי: זולטופיי משפר לא רק מדדי HbA1c אלא גם היצמדות לטיפול לאורך זמן כפי שעולה מנתוני מחקר ישראלי חדש (Diabetes Ther)

זולטופיי (IDegLira) הינו תכשיר משולב ביחס קבוע fixed-ratio combination (FRC)) המכיל אינסולין בזאלי ארוך טווח מהדור החדש ואגוניסט לקולטן GLP-1 (טרגלודק+לירגלוטייד) הניתנים יחד בזריקה אחת. התכשיר המשולב הראה יעילות באיזון הסוכרת מסוג 2 ובהשגת יעדים מטבולים במגוון מחקרים קליניים ובנתוני עולם אמיתי. השיפור בהצמדות לטיפול (adherence) והשפעתו על תוצאת הטיפול, במיוחד בקרב מטופלים שעברו משימוש באינסולין ו-GLP-1RA בנפרד לשימוש בתכשיר המשולב של זולטופיי, טרם נבדקו עד כה.

במחקר זה נבדקו תוצאי איזון הסוכרת, המדדים המטבוליים והדבקות לטיפול כנתוני עולם אמיתי בישראל בקרב חולי סוכרת מסוג 2 אשר עברו לטיפול ב-IDegLira מטיפול בתרופות אחרות להורדת הגלוקוז.

המחקר הוא רטרוספקטיבי תצפיתי באמצעות נתונים ממכבי שרותי בריאות בחולי סוכרת מסוג 2 מבוגרים אשר החלו טיפול ב-IDegLira בין יולי 2017 לאוגוסט 2018. נתונים נאספו על תוצאי ההמוגלובין המסוכרר (HbA1c), שינוי במשקל, פרמטרים מטבוליים, מינון והצמדות לטיפול כפי שנמדד בכיסוי תרופתי proportion of days covered(PDC) , מתחילת הטיפול ולמשך 180 יום.

413 חולים השלימו טיפול במשך 180 יום נכללו בניתוח התוצאות לפי הפרוטוקול. ממוצע הגילאים של קבוצה זו היה 63.8 ± 8.9 שנים, 45% היו נשים ו79.2% אובחנו עם סכרת למעל 10 שנים. 93% מהמטופלים היו על טיפול בהזרקה טרם ההחלפה לזולטופיי. המוגלובין המסוכרר הממוצע היה 8.6 ± 1.4% וה-BMI 32 ± 4.8 kg/m2.

בממוצע של כלל חולים אלו, אשר הועברו מקבוצות טיפולים שונות, נמצאה ירידה מובהקת של 0.65%- ברמת ההמוגלובין המסוכרר לאחר 180 יום טיפול בהשוואה לתחילת הטיפול )95%   confidence limits [CL] – 0.78, – 0.52; P<0.001).

 ירידות מובהקות בהמוגלובין המסוכרר נצפו בכל תת הקבוצות אשר טופלו בשילובי תרופות שונות להורדת גלוקוז לפני המעבר לזולטופיי, בטיפול באינסולין בלבד, GLP1-RA או MDI, כאשר הירידה הגבוהה ביותר (1.87%-) היתה בקרב המטופלים אשר הועברו מטיפול פומי בלבד לטיפול בהזרקה של IDegLira (95%; n=29 CL – 2.50, – 1.23; P <0.001).

הקבוצה הגדולה ביותר היתה זו בה החולים היו הן על טיפול באינסולין והן על GLP-1RA כשתי זריקות נפרדות (loose-dose combinations ), ועברו לזריקה הבודדת של IDegLira (n=247, 59.8%). בקבוצה זו נצפתה ירידה בהמוגלובין המסוכרר של 0.45%- (95% CL – 0.57, – 0.27; P<0.001). במקביל השתפר הכיסוי התרופתי של אינסולין ו-GLP-1RA כפי שנמדד ב proportion of days covered מחציון של 60% ב-180 הימים שקדמו למעבר, ל-77.8% ב-180 הימים לאחר המעבר לטיפול בזולטופיי (interquartile range [IQR] 34.479.4 to IQR 65.690.0).

כמו כן, מעניין כי בקבוצה זו אשר עברה מטיפול בשתי הזריקות בנפרד לטיפול המשולב, מינון האינסולין לא עלה, אך מינון ה-GLP1 RA עלה. באנליזה לתתי קבוצות על סמך גיל, מין, BMI, המוגלובין מסוכרר התחלתי והיסטוריה של מחלה קרדיווסקולרית, נמצא כי הירידה בהמוגלובין המסוכרר לא הושפעה ונמצאה עקבית לכלל הפרמטרים.

מדידות של ההמוגלובין המסוכרר בזמני מעקב שונים הראו כי הירידות הגדולות ביותר הושגו סביב 180 לאחר ההחלפה לזולטופיי וכי ערכים אילו נותרו יציבים גם כ-270 יום לאחר תחילת הטיפול.

שיפור נצפה גם בפרמטרים מטבולים נוספים כמו ירידה מובהקת של  mg/dL25.61 בערכי סוכר בצום  (95% CL – 32.53,- 18.70; P<0.001), ירידה של mg/dL 15.61 – בטריגליצרידים ( ;95% CL – 24.68, – 6.53; P,0.001) , וירידה של mg/dL 15.74 ב-LDL ,  (- 15.74 mg/dL; 95% CL – 22.55, – 8.92;P<0.001), ) בעת המעבר לזולטופיי.

לסיכום: על פי נתוני עולם אמיתי מעבר לטיפול ב-זולטופיי (IDegLira) הביא לשיפור משמעותי באיזון הסוכרת והפרופיל המטבולי בקרב חולי סוכרת מסוג 2 אשר טופלו לפני כן בתרופות שונות להורדת הגלוקוז. כמו כן, החלפה לזולטופיי הביאה לעלייה בהצמדות לטיפול ולשיפור מובהק סטטיסטי וקליני באיזון המטופלים.

למרכז המידע והשירות (ממו”ש) של זולטופיי


DiabetesTher.2020 Jan;11(1):185-196

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    טיפול ב-Tirzepatide משפר איזון גליקמי טוב יותר מאינסולין ללא תלות באיזון ההתחלתי (Diabetes Care)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי טיפול ב- Tirzepatide(מאונג’רו) הוביל לשיפור גדול יותר מאינסולין בזאלי בריכוז המוגלובין מסוכרר וערכי סוכר לאחר ארוחה בחולים עם סוכרת מסוג 2, ללא תלות ברמות סוכר לאחר-ארוחה או רמות סוכר בדם בצום טרם התחלת הטיפול. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול ב- Tirzepatide הוביל לאיזון גליקמי טוב […]

  • עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    עליה בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית גם בנוכחות אלבומינוריה בטווח התקין (Ann Intern Med)

    בחולים עם מחלת כליות כרונית עם רמות אלבומינוריה בטווח התקין עדיין תוארה עליה ליניארית בסיכון להתקדמות מחלת כליות כרונית עם עליה ברמות אלבומין בשתן מערכים לא-מדידים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Internal Medicine. מדגם המחקר כלל 1,629 משתתפים משבעה מרכזים בארצות הברית אשר לקחו חלק במחקר הפרוספקטיבי CRIC ואובחנו עם מחלת […]

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

  • האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    האם תנומות במהלך היום מובילות לעליה ברמות סוכר בדם? (Front Endocrinol)

    תנומות ארוכות של שעה ומעלה, תנומות במהלך הבוקר, או מנוחת צוהריים עשויות להוביל לעליה ברמות סוכר בדם במבוגרים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Endocrinology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תנומות במהלך היום הן נפוצות בסין ובתרבויות אחרות ועשויות לשחק תפקיד חשוב בבריאות הקרדיו-מטבולית, אך מחקרים קודמים […]

  • גורמי סיכון למחלת צליאק בילדים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    גורמי סיכון למחלת צליאק בילדים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי כאחד מכל עשרה ילדים עם סוכרת מסוג 1 סובל ממחלת צליאק, כאשר יש לכלול את גיל החולה בעת אבחנת סוכרת ומשך ההפרעה במשק הסוכר בהנחיות לבדיקות סקר למחלת צליאק בילדים אלו. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי הימצאות וגורמי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה