IBD

מתן רקטאלי של Diclofenac דומה למתן רקטאלי של Indometahacin למניעת בדלקת לבלב לאחר ERCP (מתוך The Lancet Gastroenterology and Hepatology)

מנתונים שפורסמו בכתב העת The Lancet Gastroenterology and Hepatology עולה כי מתן רקטאלי של Diclofenac הדגים תוצאות דומות למתן רקטאלי של Indomethacin למניעת דלקת לבלב לאחר ERCP (Endoscopic Retrograde Cholangio-Pancreatography), לצד עלויות נמוכות יותר.

החוקרים מסבירים כי נערכו מחקרים להערכת לפחות 50 תכשירים שונים למניעת דלקת לבלב לאחר ERCP ועל-סמך העדויות הזמינות, מספר משפחות תרופות הדגימו תוצאות מבטיחות, כולל נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים, מתן נוזלים דרך הוריד והכנסת תומכן בצינורית הלבלב. עם זאת, ישנם הבדלים במינונים, אופן מתן הטיפול וסוג התרופות או התומכנים.

טיפול רקטאלי ב-Indomethacin הינה הגישה שנבחנה באופן הנרחב ביותר והתכשיר הנפוץ ממשפחת נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים למניעת דלקת לבלב לאחר ERCP.

הסקירה הנוכחית כללה 55 מחקרים אקראיים ומבוקרים שבחנו 20 התערבויות בלמעלה מ-17,000 חולים. שיעורי ההיארעות של דלקת לבלב לאחר ERCP עמדו בממוצע על 12.2%.

מניתוח הנתונים עלה כי שילוב סליין עם מתן רקטאלי של Indomethacin (יחס סיכויים של 0.02), מתן תוך-שרירי של Diclofenac במינון 75 מ”ג (יחס סיכויים של 0.24), מתן תוך-ורידי של תמיסת רינגר לקטט בנפח גבוה עם Diclofenac רקטאלי במינון 100 מ”ג (יחס סיכויים של 0.30), מתן תוך-ורידי של תמיסת רינגר בנפח גבוה (יחס סיכויים של 0.31), תומכן לבלב מסוג 5-7-Fr (יחס סיכויים של 0.35), מתן רקטאלי של Diclofenac (יחס סיכויים של 0.36), תומכן לבלב מסוג 3-Fr (יחס סיכויים של 0.47) ומתן רקטאלי של Indomethacin במינון 100 מ”ג (יחס סיכויים של 0.60) היו כולם יעילים יותר מפלסבו במניעת דלקת לבלב לאחר ERCP.

בהשוואה למתן רקטאלי של Indomethacin במינון 100 מ”ג, תומכן לבלב מסוג 5-6 Fr (יחס סיכויים של 0.59), מתן תוך-ורידי של תמיסת רינגר לקטט בנפח גבוה עם מתן רקטאלי של Diclofenac במינון 100 מ”ג (יחס סיכויים של 0.49), מתן תוך-ורידי של סליין רגיל עם Indomethacin רקטאלי במינון 100 מ”ג (יחס סיכויים של 0.04), ומתן רקטאלי של Diclofenac במינון 100 מ”ג (יחס סיכויים של 0.59) היו יעילים יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי מתן רקטאלי של Indomethacin במינון 100 מ”ג הינה הגישה הטובה ביותר למתן רקטאלי של נוגד-דלקת שאינו סטרואידים. משלב גישות למניעת דלקת לבלב לאחר ERCP עשוי להיות יעיל יותר, אך יש עדויות מוגבלות בנושא. ממצאים אלו עשויים לסייע לבסס את הגישה הטובה ביותר למניעת דלקת לבלב לאחר ERCP.

The Lancet Gastroenterology and Hepatology 2021

לידיעה ב-MDEdge

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה