Leukemias

טיפול בתכשירי היפומתילציה בילדים עם AML חוזר/עיקש (ASPHO)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר שהוצג בכנס של האגודה האמריקאית להמטולוגית/אונקולוגית ילדים בחן את ההשפעה של תכשירי היפומתילציה כגשר לפני השתלת מח עצם בילדים ובמבוגרים צעירים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה (AML) חוזרת או עיקשת.

תכשירי היפומתילציה נחשבים בדרך כלל כתרופת הבחירה לטיפול במבוגרים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה שאינם מסוגלים לעמוד בהשפעות טיפולים אגרסיביים יותר. המחקר בחן 25 חולים (מתוכם 15 בנים) בגיל חציוני של 8.3 שנים עם AML חוזר/עיקש שטופלו בתכשירי היפומתילציה לפני השתלת תאי גזע המטופואיטיים (HSCT), טיפול פליאטיבי, או בשילוב עם עירוי לויקוציטים מתורם (DLI). חציון מחזורי הטיפול בתכשירי היפומתילציה במחקר עמד על כ-5.3. מתוך 133 מחזורי הטיפול, 87 טופלו באזציטידין, ו-46 בדציטאבין. תכשירי ההיפומתילציה שימשו כמונותרפיה ב-62% מהמחזורים, ובשילוב עם טיפולים אחרים ב-38% מהמחזורים. מבין השילובים, 16 טופלו גם בעירוי לויקוציטים מתורם, ו-9 טופלו גם ב-gemtuzumab ozogamicin (Mylotarg).

מתוך 13 המטופלים שטופלו בתכשירי ההיפומתילציה במטרה לשמש כגשר לפני השתלת מח עצם, 5 המשיכו לטיפול ב-HSCT ו-8 לא. מתוך 5 החולים, אחד נפטר מסיבות הקשורות להשתלה, ו-4 שרדו לאחר ההשתלה. מתוך 8 המטופלים שלא עברו השתלה, אחד מהם עבר טיפול בתאי CAR T, ושבעה חוו התקדמות של המחלה. משך הטיפול הפליאטיבי הממוצע במחקר היה 144 יום, כאשר חולים קיבלו מחזור אחד עד תשעה מחזורי טיפול בתכשירי היפומתילציה ולא נצפו הפרעות ברצף הטיפולי עקב רעילות. מתוך 5 חולים שקיבלו עירוי לויקוציטים מתורם (DLI), 3 הגיעו למחלה שיורית מינימלית שלילית; החוקרים דיווחו על הישנות של המחלה בקרב כל אחד מ-3 החולים הללו, אך הם נותרו בחיים.

עורכי המחקר הגיעו למסקנה כי “ניתן להשתמש ביעילות בתכשירי היפומתילציה כגשר להשתלה ב- AML חוזר/עיקש, כאשר gemtuzumab ozogamicin הוא הסוכן הנפוץ ביותר לטיפול המשולב. טיפול פליאטיבי בעזרת תכשירי היפומתילציה קשור לרעילות נמוכה וסבילות גבוהה במקרי AML חוזר/עיקש והשימוש בתכשירי היפומתילציה בשילוב עם DLI יכול לגרום להפוגה מתמשכת אצל חלק מהחולים”. כותבי המחקר הציעו כי יש לבצע ניסויים קליניים לבחינת הטיפול בתכשירי היפומתילציה בשילוב עם gemtuzumab ozogamicin, סוכנים ממוקדים נוספים וכימותרפיה במקרי AML חוזר/עיקש בקרב ילדים.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה