Leukemias

משלבים של אימונותרפיה וכימותרפיה פעילים בהישנות של NSCLC מסוג EGFR/ALK / הוצג בכנס הוירטואלי WCLC

מאת ד”ר יוליה וקסמן

מטופלים עם הישנות של non-small cell lung cancer (ר”ת NSCLC) חיובי ל- EGFR/ALK השיגו רמיסיות ממושכות עם שילוב של קיטרודה (pembrolizumab) וכימותרפיה לפי מחקר פרוספקטיבי קטן.42% מהמטופלים עם EGFR מוטנטי הגיבו אך התגובות במטופלים עם ALK-rearrangement היו מוגבלות.

מטופלים שטופלו במשלב של אימונותרפיה וכימותרפיה ( immuno-oncology (IO) combination) השיגו PFS (התקדמות מחלה או תמותה) של 8.3 חודשים בקבוצה של המטופלים עם EGFR מוטנטי והישרדות חציונית של 22.2 חודשים. פעילות המשלב הייתה מוגבלת במטופלים ALK positive אך יתכן שזה נובע מכמות החולים הקטנה.

למטופלים עם הישנות של EGFR/ALK-positive NSCLC יש מספר מצומצם של אפשרויות טיפוליות לאחר שטופלו במעכבי תירוזין קינאז. מרבית המטופלים מקבלים כימותרפיה מבוססת פלטינום ויעילותה במטופלים שכבר טופלו במעכבי תירוזין קינאז מוגבלת (ORR של 30% ועם PFS חציוני של 4-5 חודשים).

יעילותו של טיפול באימונותרפיה בלבד (מעכבי PD1/L1) במטופלים עם EGFR/ALK-positive NSCLC מוגבלת. על פי מחקר שבדק את השילוב של קיטרודה עם כימותרפיה במטופלים עם NSCLC ללא מוטציות ב- EGFR/ALK, הטיפול שיפר הישרדות, PFS ותגובות. 

מדובר במחקר רב מרכזי שבדק קיטרודה עם כימותרפיה ב-33 מטופלים עם  EGFR/ALK-positive NSCLC (מתוכם 26 עם EGFR-mutant NSCLC ו- 7 עם ALK-positive). לא היתה הגבלה על מספר סוגי מעכבי התירוזין קינאזות שהיו בשימוש טרם המחקר אך היה מותר רק קו אחד של טיפול מבוסס פלטינום טרם הגיוס למחקר. המטופלים קיבלו קיטרודה וארבעה מחזורי כימותרפיה (carboplatin/pemetrexed) ואח”כ טיפול משמר בקיטרודה לשנתיים. מטרת המחקר הראשונית היתה ORR על פי קריטריוני RECIST. מטרות משניות היו PFS והישרדות. תכננו לגייס 42 מטופלים אך המחקר הסתיים מוקדם עקב קושי לגייס מטופלים.

39% מהמטופלים השיגו תגובה (13 מתוך 33), מתוכם 11 (42%) היו בתת הקבוצה של  EGFR-positive ושניים (28%) היו בקבוצת ה- ALK-positive. ה- PFS החציונית הייתה 8.3 חודשים כאשר בתת הקבוצה של EGFR positive NSCLC ה- PFS ב- 12 חודשים היה 29%. לעומת זאת ה- PFS החציונית הייתה 2.9 חודשים וה- PFS ב- 12 חודשים הייתה 14% בתת הקבוצה של ה- ALK-positive NSCLC. מידע על ביטוי PD-L1 היה זמין ב- 30 מטופלים. 13 היו שליליים ו-17 היו עם גידולים חיוביים ל- PD-L1. לא היה הבדל בהישרדות החציונית או ב- PFS החציונית בין הקבוצה החיובית ל- PD-L1 לקבוצה השלילית. 

לא היו דיווחים על תופעות לוואי שלא היו מוכרות. תופעות הלוואי השכיחות ביותר היו גסטרואינטסטינליות, טוקסיות עורית וציטופניות.

הכתבה פורסמה ב- MEDPAGE TODAY

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.