Lymphomas

עדויות ראשונות אודות תוצאות טיפול CAR T-Cell כנגד לימפומה פוליקולארית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ASH)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Society of Hematology עולה כי טיפול CAR T-Cell (Chimeric Antigen Receptor) הוביל לשיעורי תגובה גבוהים בחולים עם לימפומה שאינה הודג’קין חוזרת או עמידה לטיפול, כולל חולים עם לימפומה פוליקולארית או Marginal Zone Lymphoma (MZL). הממצאים מבוססים על תוצאות מחקר ZUMA-5 להערכת Axicabtagene Ciloleucel (Axi-cel), כאשר שיעורי התגובה עמדו על מעל 90% מהמשתתפים במחקר.

מחקר ZUMA-5 היה מחקר רב-מרכזי, בשלב 2, שכלל חולים עם לימפומה שאינה הודג’קין, חוזרת או עמידה לטיפול, אשר קיבלו לפחות שני קווי טיפול קודמים. הם דיווחו על נתונים אודות 124 חולים עם לימפומה פוליקולרית ו-24 חולים עם MZL.

כל החולים קיבלו טיפול CAR T-Cell שניתן באופן מותאם אישית לכל חולה. מבין המשתתפים במחקר, 64% קיבלו לפחות שלושה קווי טיפול קודמים ו-23% עברו בעבר השתלת מח עצם עצמית.

חציון משך המעקב לקביעת היעילות עמד על 17.5 חודשים. נתוני יעילות היו זמינים עבור 104 חולים (84 חולים עם לימפומה פוליקולארית ו-20 חולים עם MZL) והעידו על שיעורי תגובה של 92% (שיעורי תגובה של 94% מהחולים עם לימפומה פוליקולארית ושל 85% בחולים עם MZL) ושיעורי תגובה מלאה של 76% (שיעורי תגובה של 80% מהחולים עם לימפומה פוליקולארית ושל 60% בחולים עם MZL). שיעורי תגובה גבוהים תועדו בכל קבוצות החולים, ללא תלות בעומס המחלה, מספר וסוג הטיפולים הקודמים.

תגובה למשך 12 חודשים תועדה ב-71.7% בכלל החולים וב-77% בחולים עם לימפומה פוליקולארית. מידע זה לא היה זמין עבור חולים עם לימפומה מסוג MZL.

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות מחלה לאחר שנה אחת עמדו על 73.7% ושיעורי ההישרדות הכוללים לאחר שנה אחת עמדו על 92.9%.

נתוני בטיחות היו זמינים אודות 146 חולים שטופלו ב-CAR T-cell. מרבית האירועים החריגים בדרגה 3 ומעלה כללו ציטופניה (70%) וזיהומים (16%). שלושה חולים הלכו לעולמם, כולל מקרה אחד של תמותה עקב תסמונת שחרור ציטוקינים על-רקע הטיפול ב-Axi-cel.

תסמונת שחרור ציטוקינים תועדה ב-82% מהחולים, כאשר חציון הזמן עד להופעת התסמונת עמד על 4 ימים ונמשכה לאורך 6 ימים.

אירועים נוירולוגים בדרגה 3 ומעלה תועדו ב-15% מהחולים עם לימפומה פוליקולארית וב-41% מהחולים עם MZL.

שיעורי התגובה היו מעט גבוהים יותר ושיעור האירועים החריגים היה מעט נמוך יותר בקרב חולים עם לימפומה פוליקולארית, בהשוואה לאלו עם MZL.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-ASH

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה