Menopause

מקומה של בדיקת PET בתחום האורולוגיה האונקולוגית (Curr Opin Urol)

במאמר שפורסם בכתב העת Current Opinion in Urology מדווחים חוקרים על סקירת ספרות ממנה עולה כי באורולוגיה אונקולוגית, השימוש בבדיקת PET (Positron Emission Tomography) עם סמן 18F-FDG PET (18F-Fluorodexoyglucose) מוגבל לאור קליטה ירודה של הסוכר המסומן בגידול והפרשה פיזיולוגית של הסמן דרך מערכת השתן.

במסגרת הסקירה ביקשו המומחים לבחון את הממצאים העדכניים בתחום אורולוגיה אונקולוגית בכל הנוגע להתקדמות ברפואה גרעינית לבדיקות הדמיה וטיפול.

בדיקת PET עם סוכר מסומן הינה בדיקה טובה ומדויקת לזיהוי סרטן אשכים גרורתי וכן הדגימה יכולת טובה לזהות גרורות מרוחקות משנית לסרטן בדרכי השתן, אם כי הבדיקה מוגבלת ביכולתה לזהות מחלה מקומית. השימוש ב-PSMA (Prostate-Specific Membrane Antigen) מהווה יעד מבטיח לבדיקת הדמיה של סרטן ערמונית עם דיוק מצוין לקביעת שלב המחלה. במקרים של סרטן ערמונית עמיד לסירוס, טיפול מכוון PSMA (דוגמת שימוש ב-177Lu-PSMA) הדגים פוטנציאל ריפוי.

במקרים של סרטן כליות ישנם מחקרים אשר בחנו שימוש בסמנים אחרים, מעבר לגלוקוז מסומן, עם בדיקת PET. לדוגמא, הדמיה מבוססת PSMA עשויה לסייע בקביעת שלב גידולי Clear Cell Renal Cell Carcinoma ובבחירת הטיפול המתאים לחולים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בתחום האורולוגיה האונקולוגית, השימוש בסוכר מסומן כסמן בבדיקת PET מוגבל לאור קליטה ירודה בגידולים והפרשה פיזיולוגית של הזמן דרך השתן. שימוש בסמנים אחרים עשוי לסייע לאורולוגים בניהול הגידולים הללו, כאשר ישנם מחקרים רבים כיום המתמקדים בסמנים המבוססים על PSMA.

Curr Opin Urol. 2020;30(5):623-627

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה