Metabolic Syndrome

הפחתת משקל וגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים משיגה ירידה בכמות וחומרת הסימפטומים של פירפור פרוזדורים (JAMA)

ע”פ מחקר חדש מ-JAMA התערבות להפחתת משקל וניהול גורמי סיכון קרדיו מטבוליים, במטופלים עם פירפור פרוזדורים (AF),  קשורה לירידה בנטל סימפטומטי ובחומרה של AF , ובשיפור מבני (רה-מודלינג) של הלב.

ברקע כותבים החוקרים כי השמנת יתר היא גורם סיכון לפירפור פרוזדורים. לא ברור עם זאת, עם הפחתת משקל וניהול גורמי סיכון קרדיומטבוליים עשויים להפחית את הנטל של ה-AF .

מטרת החוקרים הייתה לבחון את האפקט של הפחתת משקל וניהול גורמי סיכון קרדיו מטבוליים על נטל ה-AF ומבנה הלב.

המחקר התקיים במרכז אחד, סמוי באופן חלקי, אקראי ומבוקר, בין יוני 2010 עד נובמבר 2011, באוסטרליה, שבו השתתפו 150 מטופלים עם עודף משקל והשמנת יתר שסבלו מ-AF סימפטומטי. המטופלים היו במעקב לתקופה חציונית של 15 חודש.

המשתתפים חולקו באופן אקראי לקבוצת התערבות שבה התבצע ניהול ומעקב פעיל של משקל, ולקבוצה שבה ניתנו המלצות כלליות לאימוץ סגנון חיים בריא (קבוצת הביקורת). בשתי הקבוצות התקיים ניהול אינטנסיבי של תיקון גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים.  

היעד המרכזי של המחקר היה חומרת AF , היינו נטל סימפטומטי, וחומרת הסימפטומים.

הציונים נמדדו מידי 3 חודשים, מתחילת המחקר ועד 15 חודש. יעדי מחקר משניים כללו השוואה בין המצב הבסיסי לבין זה של לאחר 12 חודש של מס’ אפיזודות של AF , משך זמן מצטבר של פירפור כפי שנמדד ע”י הולטר של 7 ימים, שטח פרוזדור שמאלי בבדיקת אקוקרדיוגרפיה, ועובי מחיצה בין חדרית.

החוקרים מדווחים כי מבין 248 המטופלים שנסקרו, 150 הוקצו ל-2 הקבוצות באופן שווה, והיו במעקב.

בקבוצת ההתערבות נצפתה ירידה גדולה יותר באופן מובהק במשקל הגוף (14.3 ק”ג לעומת 3.6 ק”ג, P<0.001) , במדד הנטל הסימפטומטי של AF (תוצאה של 11.8 מול 2.6 נק’ , P<0.001), במדד חומרת הסימפטומים (8.4 מול 1.7 , P<0.001) , במס’ האפיזודות (2.5 לעומת ללא שינוי, p=0.01), ובמשך הזמן המצטבר של פירפור (692 דקות ירידה לעומת עליה של 419 דקות, p=0.002).

בנוסף, הייתה ירידה בעובי המחיצה הבין חדרית הן בקבוצת ההתערבות והן בקבוצת הביקורת (1.1 מ”מ מול 0.6 מ”מ , p=0.02 ) ובשטח הפרוזדור השמאלי (3.5 סמ”ר לעומת 1.9, p=0.02) .  

מסקנות החוקרים הן כי במחקר זה, ההפחתה המשקל, בשילוב עם טיפול אינטנסיבי בגורמי סיכון קרדיו מטבוליים באה לידי ביטוי בהפחתת הנטל הסימפטומטי, ובחומרת הסימפטומים של AF , וכן גם בשיפור מבני של הלב. לדעת החוקרים, מימצאים אלה תומכים בטיפול המכוון להפחתת משקל וגורמי סיכון קרדיו-מטבוליים במטופלים עם AF .  

JAMA. 2013;310(19):2050-2060

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה