Metabolic Syndrome

מהם גורמי הסיכון לסוכרת ”סמויה” וכיצד ניתן למנוע אותה ? מאמרו של ד”ר חוליו ויינשטיין ב”הארץ”

במאמר המתפרסם היום באתר “הארץ” מציג ד”ר חוליו וינשטיין (בתמונה), מנהל היחידה לסוכרת במרכז הרפואי וולפסון ורופא במרכז DMC לטיפול בסוכרת, את גודמי הסיכון להתפתחות סוכרת סמויה/קדם סוכרת, וכן את הדרכים למניעתה. זאת לאחר שהגדיר מהי סוכרת סמויה (ערכי סוכר בצום בין 90-126 מ”ג/ד”ל).

בין גורמי הסיכון המרכזיים נכללים:


  • רקע משפחתי לסוכרת

  • עודף משקל או השמנת יתר

  • מצב סטרסוגני (דחק)

  • עבודה  ואכילה בשעות הלילה

  • נשים עם רקע של סוכרת הריונית

  • מחלות פסיכיאטריות

מניעת התפתחות סוכרת סמויה ניתנת להשגה באמצעות פעילות גופנית, ירידה מתונה במשקל, ואף שימוש בתרופות שנמצאו כמסוגלות למנוע התפתחות סוכרת (הערת המערכת, למשל מטפורמין).

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה