Metabolic Syndrome

צריכת פיסטוקים או שקדים עשויה לסייע במניעת התפתחות סוכרת (European Congress on Obesity)

אכילת אגוזים עשויה לסייע במניעת התפתחות סוכרת סוג 2 באנשים הנמצאים בסיכון גבוה לכך, כך עולה מ-2 מחקרים חדשים. חוקרים מספרד וארה”ב דיווחו על התועלת הפוטנציאלית של פיסטוקים ושקדים בקונגרס האירופאי להשמנה לשנת 2014.

במחקר אחד שבו נכללו 49 משתתפים שסבלו ממשקל יתר או השמנת יתר עם סוכרת מוקדמת נמצא שצריכה של 57 גרם של פיסטוקים ביום למשך 4 שבועות  הפחיתה רמות הסוכר בצום, אינסולין ותנגודת אינסולין. בנוסף, לא היה שינוי במשקל הגוף במשתתפים אלה.

במחקר השני, דווח על 137 מבוגרים עם סיכון מוגבר לסוכרת אשר חולקו באופן אקראי לצריכה של 43 גרם שקדים ביום, חלק במסגרת הארוחות וחלק כחטיף, או לקבוצה שלא צרכה שקדים, למשך 4 שבועות.  נמצא כי בקבוצה שצרכה את השקדים המשתתפים חשו פחות רעב מאשר בקבוצה שלא צרכה את השקדים. בנוסף, רמות הסוכר הפוסט-פרנדאליות שלהם הייתה נמוכה יותר בקבוצה שצרכה את השקדים. גם כאן לא דווח על עלייה במשקל בקבוצה שצרכה את השקדים.

החוקרים מציינים שיש דיווחים בספרות לכך שאגוזים באופן כללי נמצאו קשורים לירידה בסיכון למחלת לב כלילית על רקע השפעתן על רמות LDL כולסטרול, טריגליצירידם, וריכוזי סוכר בדם. באשר לפיסטוקים, החוקרים ממחקר זה מדגישים כי מדובר במזון עם פרופיל ליפידי בריא, וכן עשיר בקרוטנואידים אנטיאוקסידנטים.

החוקרים ציינו כי חשיבות המחקרים הללו הן בכך שאלה היו הראשונים שבחנו השפעת צריכת אגוזים במטופלים עם קדם סוכרת .

2014 European Congress on Obesity. Abstract T5:OS2.3, presented May 31, 2014.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה