Metabolic Syndrome

ה-WHO : בשנת 2014 חיו בעולם 422 מיליון איש (8.5%) עם סוכרת לעומת 108 מיליון (4.7%) בשנת 1980

ה-WHO פירסם הלילה את הדו”ח השנתי שלו ממנו עולה כי 422 מיליון איש בעולם חיו עם סוכרת בשנת 2014. להלן עיקרי הדו”ח:



    • מס’ האנשים החיים עם סוכרת והשכיחות שלה גדלים בכל איזורי העולם. ב-2014 היו 422 מיליון מבוגרים עם סוכרת (8.5% מהאוכלוסייה), וזאת בהשוואה ל-108 מיליון (4.7%) בשנת 1980.

    • לאפידמיה של סוכרת יש השפעות  בריאותית  וכלכליות-חברתיות מהותיות, בעיקר במדינות מתפתחות.

    • ב-2014, למעלה מ-1 מתוך 3 מבוגרים בגיל 18 ומעלה היה עם עודף משקל ויותר מ-1 מתוך 10 סבל מהשמנת יתר.

    • סיבוכי הסוכרת עלולים להוביל להתקפי לב, שבץ, עיוורון, כשל כלייתי וכריתת כפות רגליים. שיעור הכריתות של כפות רגיליים בקרב סוכרתיים גבוה פי 10-20 מאשר האוכלוסייה הכללית.

    • סוכרת גרמה ל-1.5 מיליון מקרי מוות בשנת 2012. רמות סוכר גבוהות מהרמה הנורמלית גרמו לתוספת של 2.2 מיליון מקרי מוות בשל העלייה בתחלואה קרדיווסקולרית ומחלות נוספות.

    • שיעור גבוה ממקרי מוות אלה (43%) מתרחש טרם זמנו, לפי גיל 70, והם ניתנים למניעה באמצעות אימוץ מדיניות של יצירת סביבה תומכת לאורח חיים בריא וזיהוי טוב יותר של המחלה.

    • ניהול מחלה טוב כולל שימוש במס’ קטן של תרופות גנריות, התערבות לקידום אורח חיים בריא, חינוך מטופלים לטיפול עצמי וסקירה שיטתית לזיהוי וטיפול מוקדם בסיבוכים.

    • האגודה לסוכרת נעורים פירסמה התייחסותה לדיווח זה , כדלקמן :

    תגובת האגודה לסוכרת נעורים (סוג 1) בישראל:


    “בדומה למה שפורסם בדו”ח של ארגון הבריאות העולמי, גם בישראל קיימת עלייה הן במקרי סוכרת סוג 1 והן סוכרת סוג 2. על אף שסוכרת נעורים (סוג 1) אינה נגרמת מתזונה לקויה ואורח חיים לא בריא, מרגע הגילוי, הסוכרתי סוג 1 מחויב לשמור על תזונה בריאה, מאוזנת וקפדנית בדיוק כמו סוכרתי מסוג 2. על מנת להיאבק במגיפת הסוכרת, הושקה תכנית לאומית שמטרתה לשים את המחלה במרכז העשייה, מתוך הבנה כי הסוכרת מובילה לסיבוכים רפואיים נוספים, לנטל כלכלי עצום על המדינה והן להוצאות גבוהות בקרב החולים ובני משפחותיהם. לראשונה, מדינת ישראל הבינה שיש צורך עמוק בהעלאת מודעות למחלה בקרב הציבור וטיפול מעמיק בתופעה בקרב כל שכבות האוכלוסייה, מבתי האב, ועד למוסדות החינוך. באיחוד כוחות של אגודות הסוכרת, המועצה הלאומית לסוכרת ומשרד הבריאות אנו נמשיך להילחם בתופעת הסוכרת בכל החזיתות ובכלל זה, הוצאת מזונות מזיקים מבתי הספר, העלאת מודעות לחשיבות בקיום אורח חיים בריא ומאוזן, הכללת תרופות וטכנולוגיות לסל הבריאות ומיצוי זכויות הסוכרתיים?.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה