Neonatology other

השוואת תוצאות העשרת חלב אם עם פורמולה לפגים לעומת מעשיר חלב אם (JAMA Pediatr) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי העשרה עם אבקת פורמולה לפגים אינה נחותה בהשוואה להעדרה עם מעשיר חלב אבקתי (Human Milk Fortifier) בפגים.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להוכיח כי העשרת חלב אם עם פורמולה לפגים אינה-נחותה בהשוואה להעשרה עם מעשיר חלב רגיל מבחינת עליה במשקל בטווח הקצר ביילודים שנולדו במשקל לידה נמוך מאוד.

המחקר האקראי, בתווית-פתוחה, נערך בין דצמבר 2017 ועד ינואר 2019 בשלוש יחידות טיפול ביילודים בהודו. המחקר כלל פגים שנולדו לאחר עד 34 שבועות היריון והיו במשקל לידה נמוך מאוד. כל התינוקות קיבלו הזנה יומית של לפחות 100 מ”ל/ק”ג וחלב אם היווה לפחות 75% מצריכת החלב שלהם.

התינוקות חולקו באקראי לקבוצת העשרה עם אבקת פורמולה לפגים או מעשיר חלב אבקתי. תוספי סידן, זרחן, ברזל, וויטמין D ומולטי-ויטמינים ניתנו לפגים שניזונו מאבקת פורמולה לפגים ורק וויטמין D ניתן לאלו שקיבלו מעשיר חלב אבקתי.

מבין 123 תינוקות שנכללו במחקר, 60 היו בזרוע העשרה עם אבקת פורמולה לפגים ו-63 היו בזרוע העשרה עם מעשיר חלב אבקתי לחלב אם.  גיל ההיריון הממוצע (30.5 לעומת 29.9 שבועות) ומשקל הלידה (1161 לעומת 1119 גרם) היו דומים בשתי הקבוצות.

החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים בעליה הממוצעת במשקל הגוף בין זרוע הטיפול באבקת פורמולה לפגים או העשרה עם מעשיר חלב אבקתי (15.7 לעומת 16.3 גרם/ק”ג/יום). הסף התחתון של רווח בר-סמך 95% לא חצה את שולי העדר-נחיתות.

היארעות אי-סבילות להזנה הייתה נמוכה יותר בזרוע שקיבלה אבקת פורמולה לפגים (1.4 לעומת 6.8 מקרים ל-1,000 ימי-מטופל; יחס שיעורי היארעות של 0.19, רווח בר-סמך 95% של 0.04-0.95) וחלק קטן יותר מהפגים נדרשו להפסקת העשרה למשך 24 שעות ומעלה (5% לעומת 22%; יחס סיכון של 0.22, רווח בר-סמך 95% של 0.07-0.75).

שיעורי היארעות Necrotizing Enterocolitis בדרגה II ומעלה (0% לעומת 5%) והגבלת גדילה חוץ-רחמית (73% לעומת 81%) היו דומים בשתי הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי לאור הירידה האפשרית באי-סבילות הזנה והעלויות הנמוכות, החוקרים כותבים פורמולה לפגים עשויה להוות אפשרות טובה יותר להעשרה התזונה של פגים, בעיקר כאשר המשאבים מוגבלים.

JAMA Pediatr. 2021 May 10

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

לדאבוננו, חלב אם אינו מספק תזונה מספיקה לפגים קטנים ועלינו להעשיר את חלב האם כדי למנוע גדילה לא מספקת של הפגים לאחר הלידה. מחקר זה מדגים את האפשרות שבמקומום בהם לא ניתן להשיג את ה-HMF או במקומות שה-HMF הינו יקר ניתן להשתמש במקום זאת באבקה של פורמולת פגים כדי להעשיר את חלב האם. בנוסף, נמצא שבפגים שהשתמשו באבקת פורמולת פגים להעשרה היו פחות ארועים של חוסר סבילות להזנה וב-NEC מדרגה 2 ומעלה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    ההשפעה של משך ההנקה על תפקודי הקרישה בנשים עם סוכרת הריונית (J Clin Endocrinol Metab)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין עליה במשך הנקה בנשים עם היסטוריה של סוכרת הריונית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם ושיפור פרופיל תפקודי הקרישה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנקה מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באם. מאחר […]

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה