Neuropathy

חשיבות איזון גליקמי למניעת נוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 בסיכון גבוה לסיבוכים קרדיווסקולאריים, טיפול לאיזון הדוק יותר של רמות המוגלובין מסוכרר ולחץ הדם לווה בסיכון נמוך יותר לנוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר ACCORD שפורסמו בכתב העת Diabetes Care.

החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות של טיפול אינטנסיבי לאיזון גורמי סיכון מסורתיים לנוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית, כולל היפרגליקמיה, יתר לחץ דם ודיסליפידמיה, בחולים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, אשר לקחו חלק במחקר ACCORD.

נוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית הוגדרה בנוכחות מדדי וריאביליות של קצב הלב מתחת לאחוזון חמישי של הפיזור התקין. מבין 10,251 משתתפים במחקר ACCORD, 7,275 משתתפים (71%) השלימו הערכה לנוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית בתחילת המחקר ולפחות פעם אחת לאחר ההקצאה האקראית. ההשפעות של התערבות אינטנסיבית על נוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית נבחנה במשתתפים אלו.

בהשוואה להתערבות סטנדרטית, טיפול אינטנסיבי לאיזון רמות הסוכר בדם הפחית את הסיכון לנוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית בשיעור של 16% (יחס סיכויים של 0.84, p=0.003), השפעה שתועדה בעיקר בחולים ללא מחלות לב וכלי דם בתחילת המחקר (יחס סיכויים של 0.73, p<0.0001) ולא הייתה מובהקת סטטיסטית באלו עם מחלת לב וכלי דם בתחילת המחקר (יחס סיכויים של 1.10, p=0.34).

התערבות לאיזון אינטנסיבי של לחץ הדם הפחיתה את הסיכון לנוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית בשיעור של 25% (יחס סיכויים של 0.75, p=0.001), בעיקר בחולים בגילאי 65 שנים ומעלה (יחס סיכויים של 0.66, p=0.005).

ממצאי המחקר מאשרים את התועלת של איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם ומעידים לראשונה על תועלת דומה לאיזון אינטנסיבי של לחץ הדם על נוירופתיה אוטונומית קרדיווסקולארית בחולים עם סוכרת מסוג 2.

Diabetes Care. 2021;44:164-173

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה