Neuropathy

מסקנות האגודה הבינלאומית לחקר הכאב IASP בנוגע לטיפול בקנאביס ובקנאבינואידים בכאב/פרופ’ מיכאל טל, האגודה לכאב

האיגוד הבינלאומי לחקר הכאב IASP סיים מחקר מקיף שכלל סקירה של השימוש בקנאביס ובקנאבינואידים לטיפול בכאבים ומפרסם את מסקנות הממצאים ב-12 מאמרים מדעיים בגיליון מיוחד של העיתון המדעי PAIN שיצא בחודש יולי השנה.

לאחר עבודת צוות נרחבת ביותר של וועדה נשיאותית של ה- IASP שנמשכה שנתיים וחצי בה נערך מחקר שכלל סקירות של מחקרים מעבדתיים בחיות ומחקרים קליניים בבני אדם, פירסם האיגוד הצהרה האומרת “כי בשל היעדר הוכחות ממחקרים באיכות גבוהה, הוא אינו תומך בשימוש הכללי בקנאבינואידים למטרת טיפול בכאב. למרות שיש נתונים פרה-קליניים התומכים בהשערה של שיכוך כאבים בקנאביס ובקאנבינואידים, הראיות הקליניות, מטילות ספק ביעילותם, ואינן מספקות ראיות מבוססות על יעילותם ובטיחותם אשר מגיעות לסף שבו IASP יכול לאשר את השימוש הכללי בהם לשליטה ולשיכוך כאבים.”

IASP גם פירסם רשימת המלצות של סדרי עדיפויות למחקר על מנת לקבוע באופן ראוי את פוטנציאל היעילות, ולאשר את בטיחותם של הקנאביס והקנאבינואידים בטיפול בכאב.

אנדרו רייס, פרופסור לחקר הכאב, במחלקה לכירורגיה וסרטן, הפקולטה לרפואה, מכללת אימפריאל לונדון ויו”ר צוות המשימה הנשיאותי של ה- IASP בנושא קנאביס ושיכוך קנאבינואידים אומר: “למרות ש- IASP אינו יכול לאשר את השימוש הכללי של קנאביס וקנאבינואידים לטיפול בכאבים בשלב זה, איננו רוצים לבטל את חוויותיהם של אנשים עם כאבים שמצאו תועלת מהשימוש בהם”. “זו לא סגירת דלת בנושא”. הוא הוסיף: “זוהי קריאה למחקר קפדני ומבוסס יותר כדי להבין טוב יותר את היתרונות מצד אחד ואת הנזקים הנובעים משימוש אפשרי בקנאביס רפואי, תרופות מבוססות קנאביס וקנאבינואידים סינתטיים. כול זאת במטרה להקל על הכאב, אבל גם להקנות לחולים ולציבור בטיחות באמצעות תקינה”. פרופ’ רייס הוסיף בדאגה:  “חקיקה במקומות מסוימים אישרה, כנראה, שימוש בקנאביס רפואי ללא התייחסות לנהלי הרגולציה המקובלים לאישור שיווק תרופות. יתר על כן, במקום שמותר כיום שימוש “פנאי” בקנאביס, קיים סיכון שחולים עשויים להשתמש בקנאביס לשיכוך כאבים ללא התייעצות ומעקב רפואי, כמקובל, ולגרום לנזק”.

הנשיא הקודם של IASP פרופ’ לארס ארנדט-נילסן, שהקים ועמד בראש צוות המשימה מדגיש כי “IASP קורא גם ליצירת מפת דרכים למחקר מקיף עם סדרי עדיפויות הכוללים זיהוי חולים עם כאב שעשויים להפיק את התועלת המירבית ביותר מקנאביס או קנאבינואידים, לעומת אלה העלולים להיות בסיכון הגבוה ביותר לפגיעה. כמו כן, יש להרחיב את בדיקת מיגוון התרכובות הכימיות שנבדקו, לזהות מינונים מתאימים והשפעותיהם ולקבוע מהן השיטות האופטימליות למתן החומר למטופל”.

למאמר המלא באתר האגודה לכאב

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה