Nutritional/Metabolic

האם צריכת שמן קוקוס מובילה לעליה ברמות LDL? (מתוך Circulation)

עדויות חדשות שפורסמו בכתב העת Circulation קוראות תיגר על הטענות ליתרונות בריאותיים של שמן קוקוס, לאחר שנתונים מ-16 מחקרים עלה קשר בין שמן קוקוס ובין עליה ברמות LDL (Low Density Lipoprotein) ורמות כולסטרול כולל, השפעות העשויות להביא לעליה בסיכון למחלות לב וכלי דם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמן קוקוס עתיר בשומן רווי ולכן עשוי להביא לעליה בריכוזי כולסטרול בדם, אך עוד עלו רמזים להשפעות חיוביות אפשריות על גורמי סיכון אחרים למחלות לב וכלי דם. לאור זאת, הם השלימו סקירה שיטתית של השפעות צריכת שמן קוקוס על שומנים בדם וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, בהשוואה לשמנים אחרים.

חיפוש במאגרי PubMed, SCOPUS, Cochrane Registry ו-Web of Science עד יוני 2019 הוביל לזיהוי 16 מחקרים מתאימים. התוצאות אודות רמות שומנים בדם היו זמינות מכל המחקרים, 8 מחקרים סיפקו נתונים אודות משקל הגוף, 5 מחקרים כללו מידע אודות אחוז השומן בגוף, 4 מחקרים דיווחו על רמות סוכר בדם בצום, חמישה מחקרים כללו רמות CRP.

מהנתונים עולה כי צריכת שמן קוקוס לוותה בעליה של 10.47 מ”ג/ד”ל בריכוז LDL (16 מחקרים) ועליה של 4.00 מ”ג/ד”ל (16 מחקרים), בהשוואה לשמני ירקות (דוגמת שמן זית, קנולה, סויה, או חמניות). השפעות אלו נותרו מובהקות סטטיסטית לאחר שהוצאו מניתוח הנתונים מחקרים לא-אקראיים או מחקרים באיכות ירודה. צריכת שמן קוקוס לא השפיעה משמעותית על מדדי סוכר בדם, סמני דלקת או השמנה, בהשוואה לשמני ירקות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכת שמן קוקוס מובילה לריכוזי LDL גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לשמני ירקות.

Circulation. Published online January 13, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה