Nutritional/Metabolic

האם שמן זית מספק הגנה מפני מחלות לב וכלי דם? (J Am Coll Cardiol)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology עולה כי צריכה רבה יותר של שמן זית מלווה בסיכון מופחת למחלת לב כלילית ומחלות לב וכלי דם בגברים ובנשים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו קשר בין צריכת שמן זית ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם באוכלוסיות ים-תיכוניות, אך אין מידע רב אודות הקשר הנ”ל באוכלוסיית ארצות הברית. לאור זאת, הם בחנו את הקשר בין צריכת שמן זית ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלת לב כלילית ואירועים מוחיים.

מדגם המחקר כלל 61,181 נשים ממחקר Nurses’ Health Study (1990-2014) ו-31,797 גברים ממחקר Health Professionals Follow-up Study (1990-2014) ללא היסטוריה של ממאירות, מחלת לב ואירועים מוחיים. שאלוני תזונה שימשו להערכת הרגלי התזונה בתחילת המחקר ולאחר מכן כל ארבע שנים.

במהלך 24 שנות מעקב, החוקרים זיהו 9,797 מקרים של מחלות לב וכלי דם, כולל 6,034 מקרים של מחלת לב כלילית ו-3,802 אירועים מוחיים. בהשוואה לאלו שלא צרכו שמן זית, צריכה רבה של שמן זית (מעל חצי כפית ביום או מעל 7 גרם/יום) לוותה בירידה של 14% בסיכון למחלות לב וכלי דם וירידה של 18% בסיכון למחלת לב כלילית. החוקרים לא זיהו קשר משמעותי עם אירועים מוחיים בכלל ואירועים מוחיים איסכמיים.

החלפת 5 גרם ביום של מרגרינה, חמאה, מיונז, או שומן ממוצרי חלב בכמות דומה של זמן זית לוותה בירידה של 5-7% בסיכון למחלות לב וכלי דם ומחלת לב כלילית. לא זוהו קשרים משמעותיים כאשר החוקרים ערכו השוואה בין שמן זית ובין שמנים צמחיים אחרים.

בתת-קבוצה של משתתפים, צריכה רבה יותר של שמן זית לוותה ברמות נמוכות יותר של סמני דלקת בדם ופרופיל שומנים טוב יותר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי החלפת מיגרנה, חמאה, מיונז ושומן במוצרי חלב בשמן זית עשויה להפחית את הסיכון למחלת לב כלילית ומחלות לב וכלי דם.

J Am Coll Cardiol. Published online March 5, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה