Nutritional/Metabolic

חשיפה תוך-רחמית לטיפול תרופתי המיועד למחלת מעי דלקתית אינה מעלה את הסיכון לזיהומים בילדים (Gut)

בקרב ילדים עם היסטוריה של חשיפה תוך-רחמית לתרופות המשמשות לטיפול במחלת מעי דלקתית לא תועד סיכון מוגבר לזיהומים הדורשים טיפול אנטיביוטי או זיהומים חמורים הדורשים אשפוז לבית חולים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Gut. בנוסף, חשיפה במהלך ההיריון למעכבי TNF או תיאופורינים לא לוותה בסיכון מוגבר לתגובות חריגות לחיסונים, הפרעה בגדילה, מחלות אוטואימוניות, או מחלות ממאירות.

במטרה להבין את ההשפעות ארוכות הטווח של חשיפה תוך-רחמית לטיפול תרופתי למחלת מעי דלקתית על הילדים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,000 ילדים שנולדו ל-626 אימהות עם מחלת מעי דלקתית בין השנים 1999-2019. מבין האימהות, 61% אובחנו עם מחלת קרוהן, 36% נשאו אבחנה של קוליטיס כיבית וב-3% מחלת המעי הייתה לא-מסווגת.

בסיכומו של דבר, 196 ילדים (20%) נחשפו למעכבי TNF, כולל 60 ילדים שנחשפו גם לתיאופורינים. בנוסף, 240 ילדים (24%) נחשפו רק לתיאופורינים.

החוקרים מדווחים כי מניתוח סטטיסטי עלה כי אין קשר מובהק סטטיסטי בין חשיפה תוך-רחמית לטיפול למחלת מעי דלקתית ובין סיכון מוגבר לסיבוכים רפואיים. הם זיהו סיכון מוגבר לכולסטזיס תוך-כבדי ש ההיריון בילדים שנחשפו לתיאופורינים, אך ממצא זה לא השפיע על תוצאות הלידה או המצב הבריאותי של הילדים בטווח הארוך.

החוקרים מסכמים וכותבים כי תיאופורינים ומעכבי TNF יכולים לשמש לבד או ביחד לטיפול בנשים הרות עם מחלת מעי דלקתית.

Gut 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה