Nutritional/Metabolic

השוואת Nivolumab לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC (מתוך Journal of Clinical Oncology)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים, מהם עולה כי לאחר חמש שנים, טיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) עדיין מדגים יתרון הישרדותי בהשוואה ל-Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer), עם עליה של פי חמש בשיעורי ההישרדות הכוללים, ללא סוגיות בטיחות חדשות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול אימונותרפי הוביל למהפכה בטיפול בחולים עם NSCLC בשלב מתקדם. בשני מחקרים בשלב III (CheckMate 017 ו-CheckMate 057), הטיפול ב-Nivolumab הדגים שיפור בהישרדות הכוללת ופרופיל בטיחות חיובי בהשוואה ל-Docetaxel בחולים עם NSCLC שקיבלו טיפול קודם. כעת מדווחים החוקרים על תוצאי היעילות והבטיחות לאחר חמש שנים.

המחקרים כללו יחדיו 854 חולים עם NSCLC בשלב מתקדם, בהם תועדה התקדמות מחלה במהלך או לאחר טיפול קו-ראשון על-בסיס פלטינום. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול ב-Nivolumab (3 מ”ג/ק”ג פעם בשבועיים) או Docetaxel (75 מ”ג/מ2 כל שלושה שבועות) עד להתקדמות מחלה או רעילות לא-מתקבלת. התוצא העיקרי בשני המחקרים היה הישרדות כללית; תוצאי סיום משניים כללו הישרדות ללא-התקדמות ובטיחות טיפול.

לאחר מעקב מינימאלי של 64.2 ו-64.5 חודשים במחקר CheckMate 017 ו-CheckMate 057, בהתאמה, 50 חולים שטופלו ב-Nivolumab ו-9 חולים שטופלו ב-Docetaxel נותרו בחיים. שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים עמדו על 13.4% לעומת 2.6%, בהתאמה; שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות לאחר חמש שנים עמדו על 8.0% לעומת 0%, בהתאמה.

בקרב חולים שטופלו ב-Nivolumab ובהם לא תועדה התקדמות מחלה לאחר שנתיים ושלוש שנים תועדו סיכויי הישרדות של 82.0% ו-93.0%, בהתאמה, עם סיכויי הישרדות ללא-התקדמות לאחר חמש שנים של 59.3% ו-78.3%, בהתאמה.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול תועדו ב-8 מבין 31 חולים שטופלו ב-Nivolumab (25.8%) לאחר 3-5 שנות מעקב, כאשר שבעה חולים פיתחו אירועים חדשים; אירוע חריג אחד על-רקע הטיפול היה בדרגה 3 ולא תועדו אירועים חריגים בדרגה 4.

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מהווים את הדיווח הראשון על תוצאות לאחר חמש שנים ממחקרים אקראיים בשלב III להערכת טיפול במעכבי PD-1 בחולים עם NSCLC מתקדם.

Journal of Clinical Oncology 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה