Nutritional/Metabolic

הקשר בין צריכת קפה לאי ספיקת לב (Circulation: Heart Failure)

מחקר חדש שפורסם ב-Circulation: Heart Failure, בחן באמצעות למידת מכונה את תוצאותיהם של שלושה מחקרים קודמים שעסקו בהשפעה של גורמים שונים, כולל הרגלים תזונתיים, על הסיכון לפתח תחלואה קרדיווסקולרית. מטרת המחקר הייתה לזהות גורמי סיכון פוטנציאליים חדשים, שלא נבדקו במחקרים אלו, למחלה קורונרית, שבץ ואי ספיקת לב. מהמחקר עלה שישנו קשר הפוך בין צריכת קפה לבין הסיכון לפתח אי ספיקת לב ושבץ מוחי.

במחקר זה, נעשה ניתוח של שלושה מחקרי תצפית גדולים בתחום הקרדיווסקולרי אשר עסקו בהרגלים תזונתיים Framingham Heart Study (FHS), Cardiovascular Heart Study (CHS) ו-Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC).

לדברי החוקרים, בשלושת מחקרים אלו נבדקו גורמי סיכון מסוימים שנקבעו מראש. במחקר זה לעומת זאת, החוקרים רצו למצוא גורמי סיכון שלא נלקחו בחשבון או חשבו עליהם, תחת ההנחה שלמידת מכונה תאפשר להם למצוא גורמי סיכון חדשים אלו.

מניתוח הנתונים עלה כי שתיית כוס קפה ביום הייתה קשורה לירידה של 5% בסיכון לפתח אי ספיקת לב (יחס סיכון 0.95, p=0.02) וירידה של 6% בסיכון ללקות בשבץ (יחס סיכון 0.94, p=0.02). עם זאת לא נצפה הבדל בסיכון לפתח מחלה כלילית.

מספר המשתתפים בשלושת מחקרי התצפית עליהן מבוסס המחקר החדש היה 2,732 (בגילאים 30-62) במחקר ה-FSH, 3,704 (בגילאים 65 מעולה) במחקר ה-CHS ו-14,925 (בגילאים 45-64) במחקר ה-ARIC. היתרון במחקר הנוכחי, בהשוואה למחקרים דומים שבדקו גורמי סיכון לבביים, הוא בכך שהוא מבוסס על שלושה מחקרים ידועים אשר שימשו בעבר למציאת גורמי סיכון לבביים שמקובלים כיום. על מנת לפצות על ההבדלים המתודולוגיים בין שלושת מחקרי התצפית, נאספו נתונים בהתאם ל-204 מדדים שהוגדרו במחקר ה- FSH.

למרות שהמחקר תומך בקשר שבין צריכת קפה לסיכון לאי ספיקת לב, הוא אינו מראה סיבתיות. כמו כן, לא ניתן לפסול את האפשרות שצריכת קפה הינה תוצר של התנהגות כללית בריאה. 

לכתבה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה