Nutritional/Metabolic

ע”פ דירוג מס’ מקרים נרכשים של חיידקים ל-100 אלף ימי אשפוז ב-2020 שערי צדק, וולפסון ולניאדו ”מובילים” בין בתי החולים הגדולים, בינוניים וקטנים, בהתאמה

ע”פ דווח ב-YNET משרד הבריאות פרסם השבוע דו”ח (הדו”ח עצמו לא מופיע עדיין באתר משרד הבריאות) בו הוא מציג את נתוני  מספר מקרים נרכשים של חיידקים ל-100,000 ימי אשפוז המדד המשולב בבתי החולים בארץ, כאשר הדו”ח מציג הנתונים בהתאם לגודל בתי החולים.

מהדו”ח עולה שבין בתי החולים הגדולים, שערי צדק הוא עם מס’ המקרים הגדול ביותר (187.5)  וסורוקה עם הקטן בותר (82.8) . מבין בתי החולים הבינוניים, וולפסון הוא עם המס’ הגבוה ביותר (136.1) , וקפלן עם המס’ הנמוך ביותר (65.6).

מבין בתי החולים הקטנים לניאדו הוא עם המס’ הגדול ביותר (159.7) ופוריה עם הקטן ביותר (71.3) .

בכתבה מובאת גם התייחסות שערי צדק ושיבא לממצאים שלטענתם אינם משקפים את התמונה המלאה.

לדיווח ב-YNET

בתגובה לדו”ח פרסמו בתי החולים הבאים את תגובותיהם:

סורוקה מוביל בהיקף הזיהומים הנרכשים הנמוך ביותר מבין בתי החולים הגדולים בישראל גם בתקופת  COVID-19.כך על פי נתוני משרד הבריאות על שיעור הזיהומים הנרכשים בשנת הקורונה בבתי החולים, לשנת 2020

המרכז הרפואי סורוקה, מקבוצת כללית, ממשיך להוביל ולהצטיין במניעת זיהומים נרכשים גם בתקופת קורונה. שיעור החיידקים העמידים הנרכשים בבית החולים הוא הנמוך ביותר בין בתי החולים הגדולים בישראל מזה מספר שנים ברציפות, ובפער משמעותי מבתי החולים האחרים.

משרד הבריאות מנטר את שיעור החיידקים העמידים הנרכשים בבתי החולים בישראל בשנים האחרונות.
הדוח השנתי של משרד הבריאות מסכם את הממצאים שבדק לגבי חיידקים עמידים נרכשים, שהוגדרו על ידו, לניטור רציף בבתי החולים הכלליים. מדידה זו מהווה כלי להערכה השוואתית של הצלחת בתי החולים בבלימת התפשטות חיידקים ומניעת תחלואה מחיידקים אלה, שעלולים להוות סכנה משמעותית למטופלים.
הישג זה מחייב מעורבות וקפדנות מצד כל צוותי המרכז הרפואי – מניעת זיהומים יעילה מחייבת שרשרת הדוקה של מצוינות. כך למשל בתחומים כמו היגיינת ידיים, חיטוי וניקיון מיטביים של יחידת המטופל,  הכנת המזון, מיזוג האוויר, הכנת תרופות, ועוד. לצד אלה נדרשים ניטור ומעקב, הפקת לקחים ושיפור תהליכי העבודה, בייחוד בתקופת הקורונה. כל אלה הם שהביאו את סורוקה לשיעור נמוך של זיהומים נרכשים על ידי חיידקים עמידים בהשוואה לשיעור הנמצא בבתי חולים הגדולים בישראל.

על העבודה מנצחת היחידה  למניעת זיהומים בסורוקה, בראשותם של פרופ’ אברהם בורר ורונית נתיב, שמובילה ומקדמת תהליכים בנושא מניעת זיהומים תוך הטמעת נהלים והגברת המודעות בקרב אנשי הצוות בכל בית החולים.

פרופ’ אברהם בורר, מנהל היחידה למניעת זיהומים בסורוקה: ” גם בתקופת הקורונה הקפדה בלתי מתפשרת על מניעת זיהומים הצליחה לצמצם למינימום זיהומים הנרכשים בבית החולים. האתגר במניעת זיהומים בתקופת הקורונה מורכב יותר מאשר בתקופה רגילה. כך למשל בכל הקשור להיגיינת ידיים, בזמן שהצוות נדרש למיגון מלא בטיפול בחולי קורונה. לשמחתנו הצלחנו להימנע ככל האפשר מהדבקה בחיידקים עמידים בחולי קורונה כולל אלה המאושפזים ביחידה לטיפול נמרץ קורונה”.

ד”ר שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה: ” מניעת זיהומים היא אחד האתגרים הגדולים במערכות בריאות בארץ ובעולם. למטופלי המרכז הרפואי סורוקה יש סיבה טובה להרגיש בטוח גם בימי שיגרה וגם ובתקופות משבר כמו שחווינו בשנה החולפת.

מוסיף ד”ר קודש: ” התוצאות של סורוקה מגיעות בזכות עובדי המרכז הרפואי והן ממחישות את העשייה הרבה בתחום מניעת זיהומים. יש לי הערכה רבה על המאמץ של כלל עובדי בית החולים ולצוות היחידה למניעת זיהומים על ההובלה המקצועית והמסורה של פעילות היחידה ובשמירה על הישגים לאורך שנים “.

על פי דו”ח של משרד הבריאות:  למרכז הרפואי קפלן היקף הזיהומים הנרכשים הנמוך ביותר מבין בתי החולים הבינוניים בישראל בשנה האחרונה

המרכז הרפואי קפלן קבוצת כללית משקיע מאמצים רבים במניעת זיהומים נרכשים, ולראיה – בדו”ח של משרד הבריאות שהופץ אתמול למנהלי כל בתי החולים, מוביל המרכז הרפואי קפלן בהיקף הנמוך של הזיהומים הנרכשים מבין כל בתי החולים הבינוניים בארץ.

השנה האחרונה, שנת הקורונה, היתה מאתגרת במיוחד בתחום מניעת הזיהומים, אולם היחידה למניעת זיהומים בבית החולים הובילה באישור מנהלת בית החולים מדיניות מחמירה בכל הנוגע לשמירה והקפדה על הנהלים לשם מניעת זיהומים. מדיניות זו נשמרת על ידי כלל צוותי בית החולים בכלל התחומים – רפואה, סיעוד, משנעים, אחזקה, מזון ועוד – אשר בתורם מבצעים את עבודתם תוך הקפדה יתרה על הנהלים בתחומי ההגיינה האישית, חיטוי, שימוש באמצעי מיגון וכו?.
הדו”ח השנתי של משרד הבריאות מגדיר שורה של חיידקים עמידים נרכשים, אשר מנוטרים בבתי החולים על מנת לסייע בבלימת זיהומים הנגרמים כתוצאה מחיידקים אלה, ומעל לכל – בשמירה על בריאותם של המטופלים.

*ד”ר פנינה צ?יבוטרו, מנהלת היחידה למניעת זיהומים במרכז הרפואי קפלן  *: “השנה האחרונה היתה שנה מאתגרת מאוד בתחום מניעת הזיהומים, ונדרשנו לעקוב בכל העת אחרי המחקרים המשתנים מהארץ ומהעולם, ולבצע התאמות בהתנהלות בית החולים והצוותים. רק ההירתמות המלאה של הצוותים וההקפדה על הנהלים היא שאפשרה להגיע לתוצאות נמוכות בחיידקים שנבדקו במסגרת הדו”ח”.

*ד”ר שרית אבישי-אלינר, מנהלת המרכז הרפואי קפלן והמרכז הרפואי גריאטרי שיקומי הרצפלד *: “מדובר בנושא חשוב במעלה עבורנו, שכן אנו רואים לנגד עינינו את בריאותם של המטופלים בראש ובראשונה. ההנחיות הקפדניות למניעת זיהומים, שהתחדדו אף יותר בשנה האחרונה, ללא ספק יצרו עומס לא פשוט על הצוותים, ואני גאה בהם על כך שהבינו את החשיבות והקפידו על הנהלים”.

המרכז הרפואי העמק מקבוצת הכללית ממשיך להוביל במניעת זיהומים, כך לפי דו”ח שפורסם על ידי היחידה הארצית למניעת זיהומים לסיכום שנת 2020

המרכז הרפואי העמק מקבוצת הכללית מוביל מזה שנים במניעת זיהומים בין בתי החולים בישראל, וגם מהדו”ח החדש של היחידה הארצית למניעת זיהומים, שמסכם את הפעילות של שנת 2020, עולה כי העמק מוסיף לשמור על תוצאות טובות במניעת זיהומים, ולהוביל בין בתי החולים בישראל בנושא מניעת זיהומים נרכשים.לדברי מנהלת היחידה למניעת זיהומים, ד”ר ביביאנה חזן, הדו”ח מתאר את שיעור הזיהומים הנרכשים בבתי החולים בארץ, וכמעט בכל הקטגוריות שנבדקו, “העמק” בין 2 בתי החולים שבהם שיעור הזיהומים הנרכשים הוא הנמוך ביותר, בקטגוריה של בתי חולים שגודלם בינוני עד גדול.
לדבריה, “מדובר בציון שמשקף מאמץ של כלל המטפלים במרכז הרפואי. האתגר בשנה של מגפת הקורונה הוא גדול יותר, משום שהצוותים במחלקות ממוגנים בשכבות רבות יותר של מיגון, וכדי להקפיד על מניעת העברת זיהומים בבית החולים, יש צורך להסיר את המיגון ולהתמגן מחדש לפני כל מטופל, ולהקפיד על היגיינת ידיים לפני ואחרי כל פעולה וכל מגע עם מטופל, להקפיד מאד על ניקיון סביבת המטופלים ועל הניקיון הכללי של בית החולים. הצוות למניעת זיהומים המשיך בעבודה השגרתית של הדרכה ובקרת העבודה במחלקות בית החולים לצד העבודה המאומצת מאד במחלקות קורונה, על מנת להעניק טיפול בטוח לכלל המטופלים בבית החולים. בשנה כזאת, שבה התמודדנו עם האתגר של טיפול בחולי קורונה, ובמקביל הקפדנו לשמור על עבודה נכונה של מניעת זיהומים, התוצאה בהחלט משביעת רצון”.

ד”ר זיו רוזנבוים, מנהל המרכז הרפואי העמק: “התוצאה הטובה שלנו משקפת הקפדה יתרה, מסירות ועבודה מקצועית של כל אחת ואחד מאנשי הצוות שלנו. תודתי נתונה לצוות היחידה למחלות זיהומיות ולמניעת זיהומים, שבמיוחד בשנה כה מאתגרת בטיפול במחלה זיהומית חדשה, המשיך ללוות את אנשי הצוות גם במחלקות שאינן מחלקות הקורונה, ללמד ולהסביר כיצד יש להמשיך לעבוד נכון כדי להגיע לתוצאות הטיפוליות הטובות ביותר.”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול אנטיביוטי בילדות מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה, אלרגיות למזון ולקות אינטלקטואלית

    טיפול אנטיביוטי בילדות מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה, אלרגיות למזון ולקות אינטלקטואלית

    בילדים שטופלו במספר מחזורי טיפול אנטיביוטי מהלידה ועד גיל שנתיים תועד סיכון מוגבר להתפתחות אסתמה, אלרגיות למזון, נזלת אלרגית ולקות אינטלקטואלית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת The Journal of Infectious Diseases. החוקרים בחנו את הנתונים ממדגם ארצי גדול להערכת הקשר בין חשיפה לטיפול אנטיביוטי בתוך שנתיים מהלידה ואבחנה של מחלות כרוניות בילדות. […]

  • זיהום בשחפת מלווה בקיצור תוחלת החיים למרות טיפול מוצלח

    זיהום בשחפת מלווה בקיצור תוחלת החיים למרות טיפול מוצלח

    תוחלת החיים של חולים שאובחנו עם שחפת קצרה יותר, בהשוואה לאלו שלא נדבקו בזיהום החיידקי, כאשר הסיבוכים לאחר הזיהום מקצרים את תוחלת החיים ואיכות החיים בקרב אלו ששרדו את הזיהום בארצות הברית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעה של שחפת, כולל סיבוכים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Gepotidacin לטיפול בזיהום בדרכי שתן

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Gepotidacin לטיפול בזיהום בדרכי שתן

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור תרופה חדשה לטיפול בזיהומים ללא-סיבוכים בדרכי השתן בנשים ובנות בגילאי 12 שנים ומעלה. מדובר בתרופה ראשונה במשפחה חדשה של תרופות אנטיביוטיות פומיות שאושרה למצבים אלו מזה קרוב לשלושה עשורים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כמחצית מהנשים יפתחו זיהום בדרכי השתן לפחות פעם אחת במהלך […]

  • עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    עליה של עשרות אחוזים בשיעורי התמותה על-רקע היריון בשנים האחרונות בארצות הברית (JAMA Netw Open)

    בארצות הברית דווח על שיעורי התמותה על-רקע היריון הגבוהים ביותר מבין המדינות בעלות הכנסה-גבוהה, עם למעלה מ-6,000 מקרי תמותה מדווחים בין 2018 עד 2022, כך על-פי נתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מניתוח הנתונים עלה כי בילידות אלסקה ובאמריקאיות ממוצא אינדיאני תועדו שיעורי התמותה הגבוהים ביותר. מחקר החתך התבסס על נתונים ארציים של המרכז […]

  • אשפוז על-רקע זיהום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    אשפוז על-רקע זיהום מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות אי-ספיקת לב (J Am Heart Assoc)

    זיהומים הדורשים אשפוז מלווים בסיכון מוגבר להיארעות אי-ספיקת לב, ללא תלות בסוג אי-ספיקת לב או בזיהום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. החוקרים כותבים כי הסיכון המוגבר לאי-ספיקת לב לאחר אשפוז עקב זיהום נע בין 11% ועד כמעט פי ארבע, בהתאם לסוג הזיהום. החוקרים בחנו את הנתונים אודות […]

  • אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה מפחיתים סיכון להידרדרות תפקוד כלייתי בקשישים (J Am Society Nephrol)

    אימוני אינטרוול בעצימות גבוהה (High-Intensity Interval Training, או HIIT) תחת השגחה לאורך חמש שנים עשויים להפחית את הסיכון להידרדרות מהירה בקצב הפינוי הגלומרולארי המשוער בקשישים בגילאי 70-77 שנים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית, אין […]

  • זיהומים מרוחקים מעלים את הסיכון לזיהום באתר ניתוח לאחר פרוצדורות נוירוכירורגיות (J Hosp Infection)

    זיהומים מרוחקים מעלים את הסיכון לזיהום באתר ניתוח לאחר פרוצדורות נוירוכירורגיות (J Hosp Infection)

    זיהומים מרוחקים במהלך אשפוז מלווים בסיכון מוגבר לזיהומים באתר הניתוח בחולים לאחר פרוצדורות נוירו-כירורגיות תוך-גולגולתיות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Hospital Infection. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי זיהומים באתר ניתוח במהלך פרוצדורות נוירו-כירורגיות מלוות בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה, כמו גם שיעור גבוה יותר של ניתוחים חוזרים, אשפוזים ביחידת טיפול נמרץ […]

  • הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2025 סיימה את דיוניה והגישה את המלצותיה לשר הבריאות

    הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות לשנת 2025 סיימה את דיוניה והגישה את המלצותיה לשר הבריאות

    הוועדה הציבורית להרחבת סל שירותי הבריאות ממליצה על הכנסתן של 117 תרופות וטכנולוגיות, בהן טיפולים עבור כ-318 אלף איש בעלות כוללת של 650 מיליון שקלים לשנת 2025. המלצות חברי הוועדה הציבורית להרחבת הסל התקבלו לאחר דיונים ממושכים, במטרה להרחיב את אפשרויות הטיפול ולהנגיש פתרונות רפואיים מתקדמים למטופלים המתמודדים עם מגוון רחב של מצבים רפואיים. סל […]

  • הערכת בטיחות ויעילות טיפול במעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים (Diabetes Care)

    הערכת בטיחות ויעילות טיפול במעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים (Diabetes Care)

    מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת בטיחות ויעילות מעכבי SGLT-2 (או Sodium Glucose Cotransporter) בחולים מאושפזים עולה כי הטיפול התרופתי מלווה בשיעורים גבוהים יותר מספרית של אירועי קטואצידוזיס, אך בשל שיעורים נמוכים של סיבוך זה דרושים מחקרים נוספים בנושא. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות בטיחות ויעילות מעכבי SGLT-2 בחולים מאושפזים. מטרתם כעת הייתה […]

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך