Osteoporosis

מעדויות חדשות עולה כי תוספי סידן וויטמין D אינם מפחיתים סיכון לשברים בקשישים (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מטה-אנליזה של מחקרים אקראיים, מהן עולה כי השימוש בתוספי סידן ו/או ויטמין D אינו מלווה בסיכון מופחת לשברים בקשישים בקהילה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם סידן ו/או ויטמין D מלווים בהיארעות נמוכה יותר של שברים בקשישים באוכלוסיה. הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Cochrane Library ו-Embase מתאריך ההקמה ועד 24 בדצמבר, 2016, לזיהוי סקירות שיטתיות או מטה-אנליזות. הם השלימו חיפוש נוסף אחר מחקרים אקראיים שפורסמו בין 16 ביולי, 2012 ועד 16 ביולי, 2017.

התוצא העיקרי של המחקר הוגדר כשבר ירך. תוצאים משניים כללו שברים לא-חולייתיים, שברי חוליות וכלל שברים.

הסקירה כללה בסך הכול 33 מחקרים אקראיים, עם 51,145 משתתפים שענו על קריטריוני הסקירה. לא תועד קשר מובהק בין תוספי סידן או וויטמין D ובין הסיכון לשברי ירך, בהשוואה לפלסבו או להעדר-טיפול (סידן: סיכון יחסי של 1.54; ויטמין D: סיכון יחסי של 1.21). החוקרים לא זיהו קשר מובהק בין שילוב סידן וויטמין D ובין שברי ירך, בהשוואה לפלסבו או ללא-טיפול (סיכון יחסי של 1.09).

החוקרים לא זיהו הבדלים מובהקים בין סידן, ויטמין D, או שילוב של סידן עם ויטמין D ובין היארעות שברים לא-חולייתיים, שברי חוליות, או כלל שברים.

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי תוצאות אלו היו עקביות ללא תלות במינון ויטמין D או סידן, מין, היסטוריית שברים, צריכת סידן בתזונה ורמות ויטמין D בתחילת הדרך.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים במתן שגרתי של תוספי ויטמין D ו/או סידן בקשישים בקהילה.

JAMA. 2017 Dec 26;318(24):2466-2482

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה