Osteoporosis

טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית נפוצים בקרב חולי סרקומה (מתוך כנס ה-ESMO)

טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית, המשמשים מספר רב של חולי סרקומה לפני טיפולים כנגד הממאירות ולאחר מכן, מלווים לעיתים קרובות באינטראקציות בין-תרופתיות, כך עולה משני מחקרים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-European Society for Medical Oncology.

המחקר הראשון כלל סקר בקרב 325 חולים עם סרקומה מוכחת בביופסיה (59%), גידולי GIST (Gastrointestinal Stromal Tumor, 23%) וגידולים דסמואידים (18%). הסקר נערך לאורך תקופה של ארבעה חודשים בשנת 2018 ובחן את השימוש בטיפולים דוגמת תוספי ויטמינים או מינראלים, צמחים סיניים, הומיאופתיה, אקופונקטורה, מדיטציה, יוגה, טאי צ’י, או שינויים בהרגלי תזונה.

מהנתונים עלה כי 51% מהמשתתפים פנו לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית במהלך חייהם 15% מהם פנו לטיפולים אלו רק במהלך הטיפול למחלתם.

החוקרים מדווחים כי 60% מהנשאלים הכירו בהעדר נתוני בטיחות מספקים אודות טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית, אך לא חששו מאוד מפני סיכונים אפשריים.

הסיבות לשימוש בשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית כללו שיפור מערכת החיסון (78%), תקווה כי הטיפולים יעזרו להם להרגיש טוב יותר (76%), התמודדות עם טיפול לממאירות (45%), הפחתת דחק (53%), טיפול בתסמינים או תופעות לוואי (36%).

המשיבים סברו כי טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית היוו תוספת יעילה לרפואה קונבנציונאלית, אך רבים הודו כי לא היה להם ידע מספק אודות הסיכונים והתועלות של טיפולים אלו, כאשר בו-זמנית, הם הביעו חוסר שביעות רצון מהעדר הכיסוי של עלויות הטיפולים הללו ע”י הגופים המבטחים.

המחקר השני היה סקירה רטרוספקטיבית שנערכה בין 2014-2018 וכללה 122 חולים עם גידולי רקמה רכה ו-80 חולים עם סרקומה של העצם (103 גברים בסך הכול, גיל ממוצע של 50 שנים). המשתתפים טופלו בכימותרפיה (86%) או מעכבי טירוזין קינאז (14%).

בממוצע, חולים נטלו שלוש תרופות, 32% נטלו לפחות 5 תרופות; 17% פנו לשירותי רפואה משלימה ואלטרנטיבית. מהסקירה עלה כי 29% מהאינטראקציות הבין-תרופתיות שדרשו התערבויות של רוקחים נקשרו עם טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית.

הסיכונים של אינטראקציות עם תרופות לא-קונבנציונאליות דומים לאלו של תרופות אחורת: בעיקר רעילות ואובדן יעילות של טיפולים כנגד ממאירות, אך פחות ידוע על הסיכונים של טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית.

מבין 157 סקירות התרופות בקרב 59 חולים (24%), 71 נדרשו להתערבות רוקח (34 תרופות הופסקו, 16 תרופות הוחלפו, שתיים דרשו התאמת מינון ו-19 דרשו מעקב אחר הטיפול התרופתי).

התערבויות היו נפוצות יותר בחולים שקיבלו מעכבי טירוזין קינאז, בהשוואה לטיפול כימותרפי (63% לעומת 17%) ו-29% מההתערבויות הללו ציינו כי טיפולי רפואה משלימה ואלטרנטיבית היו המקור לסוגיה זו.

החוקרים מדווחים כי 37 האינטראקציות הבין-תרופתיות בעלות פוטנציאל חמור נקשרו בניתוח חד-משתני עם גורמי הסיכון הבאים: מספר התרופות; מצב תפקודי; כאב; טיפול בנוגדי-דיכאון; שימוש במעכבי תעלות מימן; ושימוש במעכבי טירוזין קינאז.

האינטראקציות על-רקע טיפול במעכבי טירוזין-קינאז, מעכבי תעלות מימן וטיפול בנוגדי-דיכאון נותרו מובהקות בניתוח רב-משתני.

מתוך כנס ה-ESMO

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    תוצאות מבטיחות לביופסיה נוזלית לאבחנה של סרטן לבלב (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research)

    בדיקת ביופסיה נוזלית המשלבת חותמת מיקרו-רנ”א וסמן ידוע היטב לסרטן לבלב הדגימה דיוק של 97% לזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I/II, הסוג הנפוץ ביותר של סרטן לבלב, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Cancer Research. החוקרים פיתחו חומת לזיהוי סרטן לבלב המבוססת על מיקרו-רנ”א המזוהה באקסום מתאי סרטן וסמנים דנ”א […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    דום נשימה חסימתי בשינה שאינו מטופל מלווה בפרוגנוזה גרועה יותר בחולים עם מלנומה (CHEST)

    בקרב חולים עם מלנומה, דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר לפרוגנוזה ירודה בטווח הארוך בחולים עם אבחנה של מלנומה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה הינו גורם סיכון חדש לפרוגנוזה שלילית בטווח הארוך בחולים עם מלנומה עורית.  עם […]

  • גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מבוגר ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר לאבחנה של מלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    לאחר אבחנה ראשונה של מלנומה פולשנית ראשונית, גיל מבוגר ומגדר זכרי הינם גורמי סיכון אפשריים לאבחנה של מלנומה נוספת בשלב מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העלייה החדה בהיארעות מלנומה עורית, לצד מספרים גדולים יותר של מלנומות המאובחנות בשלבים מוקדמים יותר ושיפור בטיפול במלנומה […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה