חדשות

צריכת מוצרי חלב מפחית את הסיכון לנפילות ושברים בקשישים שבריריים (מדסקייפ)

28/09/2020

צריכת מוצרי חלב כגון חלב, גבינה ויוגורט עשויה להיות דרך פשוטה וזולה להגביר את חוזק העצמות ולמנוע נפילות באנשים מבוגרים החיים במוסדות. כך על פי מחקר רנדומלי אשר פורסם במפגש השנתי של American Sociey of Bone and Mineral Research (ה ASBMR).


במחקר הוכללו דיירים בני 60 ומעלה מ 60 מוסדות של דיור מוגן במלבורן, אוסטרליה. חצי מהמוסדות העניקו ל 3301 הדיירים שלהם תפריט עם מרכיב גבוה יותר של מוצרי חלב (3.5 מנות). חצי מהמוסדות העניקו ל 3894 הדיירים שלהם (קבוצת הביקורת) תפריט רגיל. (2 מנות של מוצרי חלב ביום).

בשתי הקבוצות הגיל הממוצע של הדיירים הי 87 ו 68% היו נשים. מידע על נפילות ושברים נלקח מדיווחים מהמוסד הנבדק ומבתי החולים. 


בתחילת המחקר צריכת הסידן היומית של הדיירים היתה 650מ"ג ביום - וכך נשאר בקבוצת הביקורת. בקבוצת המחקר אשר קיבלה תפריט עשיר בסידן, צריכת הסידן היומית במשך שתי שנות המחקר היתה > 1100מ"ג. 

צריכת החלבון בתחילת המחקר היתה 59גרם ליום, וכך נשאר בקבוצת הביקורת. בקבוצת המחקר הצריכה עלתה ל 72גרם בשנות המחקר. 

לאחר שנתיים, בקבוצת ההתערבות נמצאו ירידה השל 11% בנפילות (62% לעומת 57%), ירידה של 33% בשברים (5.2% לעומת 3.7%), וירידה של 46% בשברים בצוואר הירך (2.4% לעומת 1.3%). לא נמצא שינוי בתמותה. 


ד"ר וולטר ווילט, פרופסור לתזונה ואפידמיולוגיה באוניברסיטת הרווארד, הצביע על מאמר נוסף, מאמר סקירה, אשר פורסם ב NEJM בפברואר 2020 והראה ירידה בסיכון לשברים עם העלאת צריכת סידן וויטמין D במבוגרים הדרים בדיור מוגן. עם זאת, המחקר הנדון הוא לדבריו המחקר הרנדומלי הראשון לבדוק את השפעת צריכת הסידן בדיאטה על נפילות ושברים אצל דיירים בדיור מוגן.

מהמחקר עולה כי צריכה גבוהה יותר של סידן וויטמין D תורמת להורדת הסיכון לשברים במבוגרים. עם זאת, לא ניתן לדעת בוודאות ממחקר זה האם לתוספי סידן וויטמין D השפעה דומה להגברת הצריכה בדיאטה, כפי שנעשה במחקר זה. 

למרות המסקנות מהמחקר, ד"ר וולטר מזהיר מפני ההשלכות הסביבתיות של הגברת צריכת הסידן באמצעות צריכתו בדיאטה. 



לידיעה במדסקייפ


מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני