PTSD

תסמונת דחק בתר-חבלתית נפוצה מאוד במבוגרים עם מחלת לב מולדת (Am J Cardiol)

ממצאים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology תומכים בסיכון מוגבר לתסמונת דחק בתר חבלתית (PTSD או Posttraumatic Stress Disorder) במבוגרים עם מחלת לב מולדת.

מדגם המחקר כלל 134 מבוגרים עם מחלת לב מולדת (54% נשים, גיל ממוצע של 34.6 שנים). כל המשתתפים התבקשו למלא את שאלון IES-R (Impact of Event Scale Revised) ו-PCL-C (PTSD Checklist Civilian Version) וכן את מדד הדיכאון לפי סולם HADS-D (Hospital Anxiety and Depression Scale).

מבין המשתתפים, 89% עברו ניתוח לבבי קודם, צנתור התערבותי, או פרוצדורה אלקטרופיזיולוגית. בנוסף, 57% דיווחו כי בעברם 106 אירועים רפואיים טראומטיים, אלו כללו ניתוח לבבי (36 אירועים), אירועים קרדיווסקולאריים אחרים (43 אירועים) ומצבים לא-לבביים דוגמת תאונות דרכים או מחלות ממאירות (27 אירועים).

מבין המשתתפים, 21% (44 חולים) אובחנו עם תסמיני PTSD, אך רק בחולה אחד נקבעה אבחנה קלינית של PTSD ברשומות הרפואיות ורק 11 חולים קיבלו טיפול פסיכיאטרי. 11% אובחנו עם תסמינים הנוגעים ישירות למחלה הלבבית, כפי שנקבע לפי שני מדדים תקפים.

הגורמים הבולטים ביותר שנקשרו עם תסמונת דחק בתר-חבלתית כללו תסמיני דיכאון ומרווח זמן קצר יותר מהההתערבות הניתוחית האחרונה. לשכיחות הגבוהה של תסמונת דחק בתר-חבלתית בקבוצת חולים זו השלכות חשובות על הטיפול הרפואי והפסיכוסוציאלי בחולים אלו.

החוקרים מוסיפים כי למרות ששכיחות PTSD הייתה גבוהה פי כמה בהשוואה לשכיחות המקובלת באוכלוסיה הכללית, העומדת על 3.5%, מדובר בשכיחות דומה לזו המתוארת בילדים עם מחלת לב מולדת (12-29%) ובמבוגרים עם מחלת לב נרכשת (12-28%).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים גדולים יותר להערכת חולים עם מחלת לב מולדת, במטרה לזהות גורמים המנבאים התפתחות תסמונת דחק בתר-חבלתית באולכוסיה זו ולקבוע את בדיקות הסקירה האופטימאליות והטיפול המתאים בחולים אלו.

Am J Cardiol 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה